Εντός παιχνιδιού

Εντός παιχνιδιού

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάνει διαπραγματευτικές νίκες, που θα αποδεικνύονται με στοιχεία, με μόνο στόχο την ανακούφιση του ελληνικού λαού

Το χθεσινό αποτέλεσμα του Eurogroup, δεν έλυσε όλα τα προβλήματα και μετά από 7 χρόνια τέτοιων συζητήσεων, γνωρίζουμε ότι δεν χωράνε ούτε πανηγυρισμοί, ούτε καταστροφολογία.

Η ελληνική κυβέρνηση, έδωσε συγκεκριμένα πράγματα και πήρε την ευκαιρία για ένα στοίχημα, που πρέπει να κερδίσει. Τα αντισταθμιστικά. Εξασφάλισε δηλαδή το δικαίωμα να βασιστεί στην υπεραπόδοση της οικονομίας, για να μπορεί μέρος αυτής της υπεραπόδοσης να το γυρίσει στην κοινωνία.

Κέρδισε επίσης χρόνο και άρα εβδομάδες σχετικής ηρεμίας, χωρίς σενάρια τρόμου, με την επιστροφή των θεσμών και με τα όσα είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ για το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών.

Κέρδισε ακόμα το πρόγραμμα χρηματοδότησης 3 δισ. ευρώ, τα επόμενα δυόμισι χρόνια για τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας.

Υπάρχουν όμως και αρκετά γκρίζα σημεία. Όπως η στάση του ΔΝΤ, η προληπτική νομοθέτηση μέτρων, που δεν έχουν εξειδικευτεί ακόμα, έστω και με την προοπτική αντιμετώπισης των συνεπειών τους και φυσικά τα πολλά σκαλιά που πρέπει να ανέβουμε για να φτάσουμε στα αντισταθμιστικά.

Εν κατακλείδι, παραμένουμε στο παιχνίδι. Και όσο παραμένεις στο παιχνίδι, έχεις ελπίδες να κερδίσεις κάτι. Στην περίπτωσή μας η κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένη να κάνει διαπραγματευτικές νίκες, που θα αποδεικνύονται με στοιχεία, με μόνο στόχο την ανακούφιση του ελληνικού λαού και την προστασία των ασθενέστερων.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα