Η απειλή του μικρού πρόσφυγα

Η απειλή του μικρού πρόσφυγα
1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Η δράση των Χρυσαυγιτών και των μεταμφιεσμένων σε γονείς χρυσαυγιτών, αντιμετωπίζεται με το νόμο. Η συμπεριφορά όμως των αγανακτισμένων γονέων απέναντι σε παιδάκια, είναι σαν τη βλακεία. Αήττητη

Οι εικόνες ντροπής με τους προπηλακισμούς στο Δημοκτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μας υπενθυμίζουν για άλλη μια φορά, ότι ο κατευνασμός και η αδιαφορία, δεν είναι η λύση απέναντι στις συμμορίες.

Η κουστωδία γνωστή. Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, υπόδικος μάλιστα, με κοστούμι και όχι στολή εκστρατείας, αστυνομικοί αμέτοχοι, χρυσαυγίτες μεταμφιεσμένοι σε γονείς και γονείς-γνώριμες φιγούρες σε κάθε γειτονιά. Έτοιμοι με όχημα την άγνοια να ποδοπατήσουν τον τρομερό εχθρό, που φταίει για όλα τα κακά αυτού του τόπου. Τον μικρό πρόσφυγα.

Παιδάκια, κυνηγημένα. Αυτός ήταν ο μεγάλος αντίπαλος. Για τη Χρυσή Αυγή τα έχουμε ξαναπεί.

Οφείλουμε να τους ταράξουμε στη νομιμότητα, να τους απομονώσουμε και να τους αντιμετωπίσουμε θαρραλέα, προστατεύοντας τα θύματά τους σε κάθε γειτονιά.

Τους γονείς όμως -όχι τους μεταμφιεσμένους- που τα βάζουν με παιδάκια, είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις. Η βλακεία είναι αήττητη.

Η συμπεριφορά τους και η δήθεν αγανάκτηση για τους δήθεν κινδύνους για την υγεία των παιδιών τους, είναι στην πραγματικότητα η ανάγκη στοχοποίησης του αδύναμου και ξεσπάσματος απέναντί του. Μια μορφή χυδαίας ανακούφισης, εν μέσω οικονομικών και κοινωνικών ερειπίων.

Ακόμα μια απόδειξη ότι της οικονομικής κατάρρευσης, προηγήθηκε η ηθική και πολιτισιμική, οι οποίες εδραίωσαν τις νοοτροπίες, που οδήγησαν στη χρεοκοπία σε όλους τους τομείς.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα