Λύσεις από το μέλλον

Λύσεις από το μέλλον
European Union leaders summit at the European Council in Brussels, Belgium on Dec. 15, 2016 / 15 , 2016 Alexandros Michailidis / SOOC

Ο "σύντροφος" Σουλτς, οι καθυστερήσεις και το παρακινδυνευμένο ποντάρισμα στο μέλλον για να μην αντιμετωπίσουμε το παρόν

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

“Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μια “σκληρή δύναμη” πάνω της, αλλά ανάπτυξη”.

H αυτονόητη διαπίστωση του επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, στη συνέντεξή του στο NEWS 247, δυστυχώς δεν είναι τόσο αυτονόητη για τους δανειστές, τουλάχιστον στην πράξη.

Ούτε βέβαια το ζήτημα του χρέους, υπέρ της ελάφρυνσης του οποίου, τάσσεται ο κ. Πιτέλα, συμφωνώντας με τις θέσεις του ΔΝΤ (που όμως μαζί με το χρέος, ζητά και σκληρή λιτότητα).

Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι συνεπής υποστηρικτής της Ελλάδας, αλλά κάνει ίσως το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, όταν αναφέρεται στην πιθανότητα αλλαγής πολιτικής στην Ευρώπη, σε περίπτωση εκλογής Σουλτς στη Γερμανία.

“Γνωρίζω πολύ καλά τον κ. Σουλτς, έχουμε εργαστεί μαζί επί σειρά ετών. Ήμουν ένας από τους μεγαλύτερους φίλους του και ξέρω τις θέσεις του για τα οικονομικά θέματα. Ξέρω λοιπόν πολύ καλά πως είναι ένας μαχητής εναντίον της λιτότητας”, δήλωσε ο κ. Πιτέλα.

Το ποντάρισμα στον Σουλτς, είναι παρακινδυνευμένο και γιατί είναι δύσκολο να κερδίσει τις εκλογές και επειδή από τα λόγια στην πράξη, ο δρόμος είναι μακρύς και κυρίως, επειδή για άλλη μια φορά, κάτι που έπεται (οι γερμανικές εκλογές), εμφανίζεται ως καθοριστικός παράγοντας για ένα θέμα που πρέπει να λυθεί εδώ και τώρα.

Τα χρόνια της κρίσης, η τακτική των καθυστερήσεων και η προσδοκία για λύση λίγους μήνες μετά, λόγω κάποιας “αλλαγής”, που όλο περιμέναμε και όλο δεν ερχόταν, οδηγούσε συνήθως σε αδιέξοδο.

Το πρόβλημα είναι ότι ο παράγοντας χρόνος είναι πολύ σημαντικός στην οικονομία και οι λύσεις με χρονοκαθυστέρηση, οδηγούν σε αποτυχία.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα