Μια ‘βιομηχανία’ που πρέπει να κλείσει

Μια ‘βιομηχανία’ που πρέπει να κλείσει
Trial of the Mayor of Patras Kostas Peletidis, in Patras, on February 23, 2017 / , , , , 23 , 2017 Menelaos Michalatos / SOOC

Η μάχη απέναντι στον ναζισμό είναι πολυεπίπεδη, δύσκολη και συνεχής. Η υπόθεση Πελετίδη, μπορεί να αποτελεί οδηγό για τη συνέχεια

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

H χθεσινή δικαστική απόφαση για την υπόθεση της μήνυσης της Χρυσής Αυγής κατά του Δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη, είναι ιδιαίτερης σημασίας.

Δικαιώνει μια θαρραλέα στάση, ενός δημόσιου λειτουργού, χωρίς “ναι μεν αλλά” και υπεκφυγές απέναντι στον ναζισμό και τον φασισμό. Ο κ. Πελετίδης λοιπόν έδειξε το δρόμο, πιστός στη γενικότερη στάση του και στις αρχές του.

Έχουν προηγηθεί και ανάλογες δικαστικές αποφάσεις, όπως στην υπόθεση Γ. Βραχνή, ωστόσο η συγκεκριμένη, λόγω Πελετίδη, πήρε τη δημοσιότητα που έπρεπε για να καταδειχθεί η οργανωμένη τακτική της Χρυσής Αυγής, η οποία έχει στήσει “βιομηχανία μηνύσεων”.

Mηνύει τα θύματα των μελών της, παρουσιάζοντάς τα σαν θύτες, με στόχο μέσω αναβολών να τα εξαντλήσει και έτσι να κρατούν τα στόματά τους κλειστά. 

Είναι θετικό το ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, βάζει φραγμό απέναντι σε αυτές τις τακτικές.

Η μάχη απέναντι στον ναζισμό είναι πολυεπίπεδη, δύσκολη και συνεχής. Και διεξάγεται στη δημόσια σφαίρα, στη Βουλή, σε κάθε γειτονιά και στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Η υπόθεση Πελετίδη, από την αρχή μέχρι το τέλος, μπορεί να αποτελεί οδηγό για τη συνέχεια.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα