Ποιος θέλει εκλογές;

Ποιος θέλει εκλογές;
Preparation of electoral material for the elections of 20th September, Thessaloniki, September 17, 2015. / 20 , , 17 2015. SOOC

Τα σενάρια εκλογών και τα συμφέροντα αυτών που τα διακινούν. Αν εισακουστούν, η δικαίωση του Σόιμπλε θα είναι πάρα πολύ πιθανή

Παραφροσύνη, είναι να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα, κάνοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα. Την περασμένη χρονιά με την οικονομία να ασφυκτιά, τους δανειστές να μην κάνουν βήμα πίσω και την κυβέρνηση, να πελαγοδρομεί μεταξύ των προεκλογικών της υποσχέσεων και της σκληρής πραγματικότητας της οικονομίας, οι πολίτες πήγαν τρεις φορές στις κάλπες.

Με διχαστικά διλήμματα, με τον φόβο του Grexit και τελικά με μια συμφωνία που προέβλεπε σκληρά μέτρα, με αντάλλαγμα την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Σήμερα με τη διαπραγμάτευση να έχει και πάλι κολλήσει, κάποιοι διακινούν και πάλι σενάρια εκλογών, που όμως κανείς δεν θέλει και ο τόπος δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή.

Οι πολίτες θέλουν θέσεις εργασίας, αναδιανομή πλούτου και να μη σηκώνουν φορολογικά βάρη συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, επίσης δεν βιάζονται για προσφυγή στην κάλπη, με δεδομένα και το οικονομικό πλαίσιο, όπως ορίζεται από το νέο μνημόνιο, αλλά και τον πολιτικό συσχετισμό δυνάμεων.

Σε αυτή την περίοδο λοιπόν, φαίνεται ότι “καίγονται” για εκλογές, όσοι δεν ενδιαφέρονται για το αν αυτοί που κυβερνούν, κάνουν καλό ή κακό στον τόπο, παρά μόνο αν είναι ή όχι του χεριού τους, όπως είχαν συνηθίσει στο παρελθόν.

Προφανώς οι κύκλοι αυτοί, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι εκλογές αυτή τη στιγμή, θα δικαίωναν τον Σόιμπλε που ξυπνά και κοιμάται με το Grexit.

Δεν μπορούν να δεχθούν ότι η εποχή της παντοδυναμίας τους έσκασε μαζί με την φούσκα της οικονομίας και υιοθετούν το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».

Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα