Πολεμάς τη διαφθορά; Απόδειξη

Πολεμάς τη διαφθορά; Απόδειξη

Στη μάχη κατά της διαφθοράς μετράνε οι πράξεις και όχι οι υποσχέσεις και τα λόγια. Η αλλαγή φρουράς στο βασίλειο της λάσπης δεν θα ωφελήσει σε τίποτα τον λαό

Η καταπολέμηση της διαφθοράς, είναι ένα στοίχημα που βάζει κάθε κυβέρνηση στην αρχή της θητείας της. Είναι κάτι που αρέσει στον λαό. Μια ανέξοδη υπόσχεση, που στην Μεταπολίτευση στην καλύτερη περίπτωση οδηγούσε σε μηδενικά αποτελέσματα και στη χειρότερη σε φιάσκο με τους θιασώτες της κάθαρσης να καταλήγουν με το χέρι στο μέλι.

Η σημερινή κυβέρνηση, έχει κάνει σημαία της τη μάχη κατά της διαφθοράς και στη σχετική συζήτηση απόψε στη Βουλή αναμένεται να μιλήσει με ονόματα. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η αντιπολίτευση. Είναι όμως αυτό το ουσιώδες; Οι λασπομαχίες, οι υποσχέσεις, οι καθυστερήσεις, μέχρι να ξαναμοιραστεί η τράπουλα;

Το ζητούμενο είναι να χτυπηθεί το σύστημα, που παράγει τη διαπλοκή και αυτό να γίνει με διαφάνεια, συγκεκριμένους κανόνες και ποινές, που θα αφορούν ακόμα και αυτούς που τους θεσπίζουν αν στο μέλλον παρανομήσουν.

Ο λαός δεν θα ωφεληθεί, αν υπάρξει απλώς αλλαγή φρουράς στους διαπλεκόμενους, αν το σύστημα εκμαυλισμού συνειδήσεων, θαλασσοδανείων και διαστρέβλωσης της λειτουργίας της δημοσίας σφαίρας, ονομαστεί κάπως αλλιώς ή αν υπάρξουν νέα πρόσωπα με παλιές συνήθειες.

Πράξεις λοιπόν και όχι λόγια. Ξερίζωμα των παλιών πρακτικών και όχι μισές αλήθειες. Όταν κυνηγάς αυτούς που ευνοήθηκαν από τη διαφθορά, πρέπει να τους κυνηγάς όλους χωρίς εξαιρέσεις. Όταν ψάχνεις το χρήμα που μοιράστηκε, πρέπει να αναζητήσεις ευθύνες και από αυτούς που τα πήραν, αλλά και από αυτούς που τα έδωσαν.

Αν πολεμάς ή λες ότι πολεμάς τη διαφθορά και δεν υπερασπίζεσαι τα λόγια σου με τα έργα σου, σύντομα θα βρεθείς και εσύ βουτηγμένος στη λάσπη.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

SHARE:

24Media Network