Ποτέ ξανά

Ποτέ ξανά

Οι νοσταλγοί της χούντας και το χρέος μας απέναντι σε αυτούς που αντιστάθηκαν και στις μελλοντικές γενιές

(Σκίτσο: Χρήστος Καράμπελας)

Πενήντα χρόνια μετά την επιβολή της δικτατορίας και 43 μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, οι νοσταλγοί της αποφαίνονται ότι “μας χρειάζεται μια χούντα” ή “ένας Παπαδόπουλος” για να βάλει τάξη.

Γιατί άραγε; Για να δώσουμε και την άλλη μισή Κύπρο ή να εκπληρωθεί επιτέλους το “Τάμα του Έθνους”, που ως εκ θαύματος εξαφάνισε πολλά από τα εκατομμύρια που είχαν συγκεντρωθεί τότε για να γίνει.

Το NEWS 247 με την έρευνά του για τα εθνικά, οικονομικά, πολιτιστικά εγκλήματα της χούντας, φιλοδοξεί να απαντήσει στις φωνασκούσες μειοψηφίες, που είδαν σκοτάδι και μπήκαν, στην Ελλάδα της κρίσης.

Σε αυτούς που αγαπούν δήθεν την πατρίδα, θαυμάζοντας αυτούς που την πρόδωσαν, που μιλούν για “οικονομικά θαύματα”, εκεί που υπάρχουν σκάνδαλα, σε αυτούς που αναζητούν μια χούντα, που θα σφάζει, θα εξορίζει και θα βασανίζει αντιφρονούντες, την ώρα που βολεύει ημέτερους.

Μα κυρίως απευθύνεται σε αυτούς, που τα υπαρκτά ελαττώματα της Δημοκρατίας, τους ωθούν στην απάθεια, στην παραίτηση και στην αποστασιοποίηση.

Δεν ζούμε σε ιδανικές εποχές, ούτε το πολιτικό σύστημα στέκεται στο ύψος του, ωστόσο είναι στο χέρι του κάθε πολίτη, να ενεργοποιηθεί και να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του, τον συνάνθρωπό του και τη Δημοκρατία. Να αντισταθεί στη βαρβαρότητα της συνήθειας και του “ωχαδερφισμού”, που δίνει χώρο στη σπορά των ηττημένων με τα “καθαρά” ματωμένα χέρια. Να αντισταθεί στα εύκολα συνθήματα στις ανιστόρητες ευκολίες και τους ανόητους συμψηφισμούς, που γίνονται εκ του πονηρού.

Είναι μια επίπονη διαδικασία, καθώς δεν γεννά ήρωες, ωστόσο η υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι χρέος στους λίγους που αντιστάθηκαν τότε και κυρίως χρέος στους εαυτούς μας και στις μελλοντικές γενιές, με ιερό σκοπό να μην ζήσουμε ποτέ ξανά, μια τόσο σκοτεινή περίοδο σαν αυτή που ξεκινούσε σαν σήμερα πριν 5 δεκαετίες.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα