Στρατηγοί, χωρίς στρατό

Στρατηγοί, χωρίς στρατό
Discussion regarding the new electoral law, at the plenary hall of the Greek parliament in Athens, on July 21, 2016 / , , 21 , 2016 SOOC

Η χαμένη εξουσία και οι αμέτρητοι αρχηγοί της κεντροαριστεράς

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Οι ζυμώσεις στον χώρο της κεντροαριστεράς, από τότε που το ΠΑΣΟΚ, καταβαραθρώθηκε λόγω Καστελόριζου, μνημονίου και της συνεργασίας με τη ΝΔ του Α. Σαμαρά, είναι διαρκείς.

Η αδυναμία άρθρωσης αρχικά μιας εξήγησης για την οικονομική καταστροφή και μετά μιας πρότασης για έξοδο από την κρίση, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά όσων συμμετέχουν σε έναν διάλογο, που μέχρι στιγμής δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τους πολίτες.

Όπως δείχνει η ανταλλαγή “φιλοφρονήσεων”, ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, τα δύο κόμματα θα πρωτοτυπήσουν, διαλύοντας μια συμμαχία, πριν αυτή σχηματιστεί.

Η σοσιαλδημοκρατία και στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη, αφού πρόδωσε ό,τι υποτίθεται ότι πρέσβευε, κατέρρευσε με κρότο, όταν η κρίση, απαίτησε νέες πολιτικές.

Η κεντροαριστερά, πάσχει από ιδέες, έχει περισσότερους “αρχηγούς” και “σοφούς μέντορες” από όσους αντέχει και έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα της, είναι, ότι όπως αποδείχθηκε, στα τελευταία χρόνια της ηγεμονίας της στην Ελλάδα, η μόνη συνεκτική ουσία της, ήταν η εξουσία και τίποτα άλλο.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα