Το παιχνίδι της συναίνεσης

Το παιχνίδι της συναίνεσης
Διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, την Παρασκευή 30 Σεπτμεβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η στάση των κομμάτων, πριν και μετά την απόφαση του ΣτΕ, είναι ενδεικτική της αδυναμίας διαλόγου και σύνθεσης, ακόμα και σε περιόδους οξύτατης κρίσης

Η διαμάχη γύρω από τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, είναι ένα καλό παράδειγμα της προφανούς αδυναμίας του πολιτικού προσωπικού της χώρας για διάλογο και σύνθεση για ζητήματα που σε άλλα οργανωμένα κράτη, είναι λυμένα.

Η αδυναμία αυτή, επιτρέπει στους πολίτες να υποθέτουν ότι το δημόσιο καλό δεν είναι στο πίσω μέρος του μυαλού, όσων εμπλέκονται στον καυγά.

Γι’ αυτό είναι πιθανό να υποψιάζονται ότι έχουμε στην καλύτερη περίπτωση να κάνουμε με μια μάχη εξουσίας, μέχρι τελικής πτώσεως και στη χειρότερη με διευθέτηση συμφερόντων.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ενταθεί η κόντρα για το ποιος φταίει για τη μη συγκρότηση ΕΣΡ και θα επιχειρηθεί καταλογισμός ευθυνών, με εκατέρωθεν προκλήσεις, αλλά ο λαός καταλαβαίνει.

Όλοι επικαλούνται τη συναίνεση, αλλά κανείς δεν τη θέλει πραγματικά. Η στάση και οι επιλογές της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης πριν και μετά την απόφαση του ΣτΕ, αυτό αποδεικνύει.

Είναι δυστυχώς χαρακτηριστικό του πολιτικού προσωπικού της χώρας, να θυμίζει σε περιόδους οξύτατης κρίσης την ορχήστρα του Τιτανικού.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα