Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η πίστη του στους κοινοβουλευτικούς δημοκρατικούς θεσμούς

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η πίστη του στους κοινοβουλευτικούς δημοκρατικούς θεσμούς

Η Ύδρα οφείλει πολλά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καθώς επί κυβερνήσεως του το νησί της Παλιγγενεσίας επέστρεψε στην προστασία του υπουργείου Πολιτισμού

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές θέσεις του καθενός και της καθεμίας από εμάς τότε και τώρα, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την πίστη του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού στους κοινοβουλευτικούς δημοκρατικούς θεσμούς.

Ήταν άλλωστε ένας από τους πρώτους μαζί με τον Γεώργιο Παπανδρέου που συνελήφθη από τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967.

Δυστυχώς υπήρξαν και κάποιες φωνές ακραίας πολιτικής σκοπιμότητας όπως του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Καραμέρου, που προσέβαλε βάναυσα τον εκλιπόντα Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ύστερα μάλιστα από την υπεύθυνη αξιοπρεπή ανθρώπινη και πολιτικά ηθική δήλωση της Περιφερειάρχη Αττικής, κυρίας Ρένας Δούρου για τον εκλιπόντα, ο κύριος Καραμέρος πρέπει να παραιτηθεί.

 

O Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ξεναγεί τον Μανόλη Τσακίρη στο ιδιαίτερο γραφείο του σπιτιού του στο Ακρωτήρι

Απομονώνοντας ένα θέμα που αφορά την Ύδρα, την ιδιαίτερη πατρίδα της επιλογής μας, το νησί της Παλιγγενεσίας  οφείλει πολλά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πρέπει να έχουμε το πολιτικό θάρρος να το αναγνωρίσουμε.

Επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη και με υπογραφή Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Ύδρα και ο Δοκός επέστρεψαν στην προστασία του Υπουργείου Πολιτισμού, με αποκλειστικές ενέργειες όπως όλοι γνωρίζουν του ιστορικού Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας και με τη βοήθεια σημαντικών προσωπικοτήτων του πνεύματος, των επιχειρήσεων, του πολιτισμού και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.

 

H ανακοίνωση της επιστροφής της Ύδρας στο ΥΠΠΟΑ στην εφημερίδα ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ με φωτογραφία της τότε Υπουργού Πολιτισμού, κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη που ως αρμόδια υπουργός συνέβαλε στο πολύτιμο αυτό εγχείρημα για τα δύο νησιά, Ύδρα και Δοκό

Εν συνεχεία οι κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη με υπουργό κυρίως τον Ευάγγελο Βενιζέλο διεύρυναν και κατοχύρωσαν την προστασία αυτών των δύο νησιών.

Μανόλης Τσακίρης

Πρόεδρος του Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας(δεύτερη θητεία)

Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, Ηθικής Τάξεως, 1978

Μέλος του Ελληνικού ICOMOS

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα