Αήττητος Γεωργούλης, ηττημένος Μπογδάνος

Αήττητος Γεωργούλης, ηττημένος Μπογδάνος

Όταν η πολιτική υποβιβάζεται σε μια απλή καταμέτρηση, με τη συνεργασία ψηφοφόρων και κομματικών επιτελείων, ο εξευτελισμός είναι μονόδρομος

Αλέξης Γεωργούλης και Κωνσταντίνος Μπογδάνος.Έκαναν δυο τοποθετήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης μιλώντας σε εκδήλωση στην Ευρωβουλή, κατάφερε να μας γυρίσει πολλά χρόνια πίσω στον συμπαθή αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού, μιλώντας για κάτι που κανείς δεν κατάλαβε.

Κάποιες "αναφορές, που αναφέρονται" έμειναν και ένα "προφανώς", που θύμιζε το "αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο".

Ο κ. Γεωργούλης είχε δώσει δείγματα γραφής από την αρχή της θητείας του στην Ευρωβουλή, με Selfies και χαρωπές αναρτήσεις. Συνέχισε με την επιβεβαίωση συμμετοχής σε Talent Show και με την πρόσφατη ομιλία του, άφησε πολλές υποσχέσεις κωμωδίας για το μέλλον.

Οφείλουμε να θυμίσουμε ότι ο κ. Γεωργούλης με εντολή 162.974 ψηφοφόρων, θα αμείβεται με πολλές χιλιάδες ευρώ για να μας προσφέρει ό,τι και ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού, μόνο που ο δεύτερος το έκανε άπαξ και εντελώς δωρεάν.

Ενώ ο Αλέξης Γεωργούλης πραγματοποιούσε μεγάλη εμφάνιση στην ευρωβουλή, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συνέχιζε να ενισχύει τους δεσμούς του με το ακροδεξιό ακροατήριο, κάτι που προεκλογικά βοηθούσε τη Νέα Δημοκρατία, λόγω της διάλυσης της Χρυσής Αυγής και της εξαφάνισης των ΑΝΕΛ, ωστόσο μετεκλογικά και με το προσφυγικό σε έξαρση, αυτή η στάση αποτελεί πηγή προβλημάτων για την κυβέρνηση.

Ο κ. Μπογδάνος, που επίσης έχει μια πολύ καλή αμοιβή ως βουλευτής (με απόφαση 24.654 ψηφοφόρων) τάχθηκε, μιλώντας στο Kontra News, υπέρ της φιλοξενίας προσφύγων σε ερημικά νησιά, όπως η Λεβίθα, και τόνισε ότι "πρέπει να ξεπεράσουμε τα κόμπλεξ".

"Βεβαίως μπορούν να πάνε πρόσφυγες στα ξερονήσια. Δεν πρέπει να έχουμε ταμπού! Είναι χώροι για να «φιλοξενήσουμε» κάποιους. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτά τα ταμπού, να ξεπεράσουμε τα κόμπλεξ του παρελθόντος, τα μετεμφυλιακά και τα δικτατορικά", είπε.

Ο κ. Γεωργούλης δεν ξέρει τι κάνει, αλλά ο κ. Μπογδάνος ξέρει καλά. Γνωρίζει σε ποιους απευθύνεται, αντιλαμβάνεται τη συγκυρία, έχει συγκεκριμένη στόχευση και δεν διστάζει ακόμα και να νουθετεί ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, που αντιλαμβάνονται το αυτονόητο: Ότι όσοι προτείνουν εύκολες λύσεις στο προσφυγικό και καταφεύγουν σε ρητορική, που έρχεται από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας, δεν φιλοδοξούν να προσφέρουν λύσεις. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η αναπαραγωγή της όποιας ισχύος τους, ακόμα και αν βλάπτουν τη χώρα τους και το κόμμα τους.

Με τον κ. Γεωργούλη, δεν υπάρχει σωτηρία, διότι για τέτοιες περιπτώσεις, έχουν αποφανθεί πάρα πολλοί σοφοί στο παρελθόν. Η βλακεία είναι αήττητη. Οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι, να αναμένουμε μελλοντικές παρεμβάσεις στην Eυρωβουλή και καλή μας απόλαυση.

Ο κ. Μπογδάνος όμως και οι ιδέες που εκφράζει θα ηττηθούν, είτε εννοεί αυτά που λέει, είτε θέλει απλώς να προκαλέσει, είτε στοχεύει μαζί με άλλους να έχει μια διέξοδο για παν ενδεχόμενο. Πόση ζημιά θα έχει προλάβει να κάνει, ο ίδιος και όσοι ηδονίζονται (ή μήπως Αδωνίζονται;) με την εμφυλιοπολεμική ρητορική, θα εξαρτηθεί από τις άμυνες της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και από το πότε θα αντιδράσει -αν αντιδράσει- η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζουν συγχαρητήρια όχι μόνο στους χιλιάδες ψηφοφόρους, αλλά κυρίως στα επιτελεία των κομμάτων, που υποβιβάζουν την πολιτική σε μια απλή καταμέτρηση ψήφων, αδιαφορώντας για την πιθανότητα του πλήρους εξευτελισμού, εξαιτίας των επιλογών τους στα ψηφοδέλτια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Γεωργούλης, Κωνσταντίνος Μπογδάνος
SHARE: