Η αιματοβαμμένη αυταπάτη μιας ‘πιο σοβαρής Χρυσής Αυγής’

Η αιματοβαμμένη αυταπάτη μιας ‘πιο σοβαρής Χρυσής Αυγής’
On the ocassion of the three years since the murder of Pavlos Fyssas (also known by the nickname "Killah P"), anti-fascist groups organises an antifascist demonostration in Amfiali on September 17, 2016. , / 34 , . 17 , 2016 SOOC

Η προσδοκία ότι η Δημοκρατία θα “θεραπεύσει” αυτούς που ονειρεύονται να την καταργήσουν, δεν έχει καμία λογική

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ένα βασικό πρόβλημα, πηγή πολλών δεινών σε αυτή τη χώρα, είναι η κοντή μνήμη. Και αυτό αφορά τους πάντες. Πολίτες, πολιτικούς, δημοσιολογούντες.

Πριν λίγα χρόνια είχε διακινηθεί η θεωρία της “πιο σοβαρής Χρυσής Αυγής”, που αν σταματούσε να υβρίζει, να απειλεί και να εγκληματεί, θα μπορούσε να γίνει μέχρι και κυβερνητικός εταίρος.

Ακολούθησε η αιματηρή επίθεση κατά των Κομμουνιστών στο Πέραμα και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Είχαν προηγηθεί πολλές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, οι οποίες περνούσαν στα ψιλά της ειδησεογραφίας. Ο φόνος του Παύλου Φύσσα, όμως είχε αναγκάσει τις αρχές, να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο κόμμα, ως αυτό που είναι πραγματικά. Μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση.

Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για βαρύτατα αδικήματα. Όποιος το ξεχνάει αυτό, κάνει ιστορικό λάθος. Μιλάμε για εγκληματική οργάνωση, με μέλη που θαυμάζουν τη χιτλερική Γερμανία και δεν έχουν δείξει ίχνος μεταμέλειας.

Η εικόνα βουλευτών της κυβέρνησης, με μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης στο Καστελόριζο λίγες ημέρες πριν, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό, σφοδρές αντιδράσεις. Η φωτογραφία αυτή, όπως και η συνύπαρξη, δημιουργούσε μια αίσθηση κανονικότητας.

Τίποτα όμως δεν ήταν κανονικό, εκτός αν ξεχάσουμε τους μετανάστες που χτυπήθηκαν, τους Κομμουνιστές που παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους. Τον Παύλο Φύσσα.

Χθες, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του Σύριζα, κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, μίλησε για την πιθανότητα ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της Δημοκρατίας.

“Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, είναι γνωστός για την πίστη του στη δύναμη της Δημοκρατίας και στη δύναμη του σωφρονισμού. Η δήλωσή του όμως αυτή, είναι σοβαρό ατόπημα, γιατί αφενός χαϊδεύει την Χρυσή Αυγή,  αφετέρου εντάσσεται σε μια λογική κατευνασμού απέναντι στους υποστηρικτές μια θεωρίας, που πρεσβεύει τη φυσική εξόντωση, όποιου κατονομάζει ως αντίπαλό της.

Η λογική του κατευνασμού απέναντι στους ναζί, δοκιμάστηκε ιστορικά, απέτυχε και κόστισε εκατομμύρια ζωές. Δοκιμάστηκε και στην Ελλάδα, όταν τον πρώτο καιρό αντιμετωπίζαμε τους εγκληματίες με όρους Life Style, τηλεθέασης και επισκεψιμότητας.

Τους ναζιστές όμως, δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίζουμε έτσι. Είναι χρέος μας να τους ταράξουμε στη νομιμότητα, να αντιπαρατεθούμε σε κάθε γειτονιά, να αποκαλύψουμε τη γύμνια των επιχειρημάτων τους και να προστατέψουμε όσους μπαίνουν στο στόχαστρό τους.

Η προσδοκία ότι θα τους “θεραπεύσει” η Δημοκρατία, την οποία ονειρεύονται να καταργήσουν, δεν έχει καμία λογική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα