Η δολοφονία που απέτρεψε τη συγκυβέρνηση ΝΔ-Χρυσής Αυγής

Η δολοφονία που απέτρεψε τη συγκυβέρνηση ΝΔ-Χρυσής Αυγής
Phasma

Ο "ανήξερος" Σαμαράς, ο μελίρρυτος Κασιδιάρης και η ακροδεξιά στροφή της Νέας Δημοκρατίας που έβλεπε ως μια κάποια λύση τη "σοβαρή Χρυσή Αυγή"

«Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;» είχε αναρωτηθεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963.

Η ερώτηση σήμερα θα μπορούσε να είναι, «ποιος θα κυβερνούσε αυτόν τον τόπο», αν ένας νέος άνθρωπος δεν είχε δολοφονηθεί;

Αποδεικνύεται και με ντοκουμέντα πλέον ότι, ο Παύλος Φύσσας, σταμάτησε με το αίμα του, τη μελλοντική συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή.

Θυμάστε το σενάριο; Είχαν βγει τότε οι λαγοί του συστήματος (και εσύ λάμπεις Μπάμπη μου) και έντρομοι, μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσει την εξουσία ο εκλεκτός, διακινούσαν το σενάριο της «πιο σοβαρής Χρυσής Αυγής», που θα μπορούσε να αποτελέσει κυβερνητικό εταίρο.

Μόνο, που μέσα σε λίγες μέρες, δυο αιματηρές επιθέσεις, μία στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα και στη συνέχεια η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έκαψαν το σενάριο.

Ωστόσο οι δίαυλοι παρέμειναν ανοικτοί και οι σύνδεσμοι στις θέσεις τους.

Ο στόχος της επιστροφής των ψήφων της ακροδεξιάς στη Νέα Δημοκρατία, επίσης ήταν φανερός και αντικατέστησε το σχέδιο μιας μελλοντικής συνεργασίας. Ο κ. Σαμαράς είχε τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις εντός και εκτός κυβέρνησης, για να έχει απήχηση στο συγκεκριμένο ακροατήριο.

Από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μέχρι τη χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης» (ένας πρωθυπουργός ευρωπαϊκής χώρας,  δεν μπορεί να χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο «λαθραίο») και από την στάση της αστυνομίας απέναντι στη Χρυσή Αυγή, πριν τον φόνο του Φύσσα, μέχρι τη ρητορεία βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, όλα δείχνουν ότι ήταν στρατηγική επιλογή Σαμαρά, να χαϊδεύει την ακροδεξιά.

Άλλο που τώρα, παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ ως «ανήξερος» και έκπληκτος για τον Μπαλτάκο. Ο πρωθυπουργός που ξέρει τα πάντα για το πλεόνασμα και τις «οικονομικές επιτυχίες» της Ελλάδας, δεν γνωρίζει ποιους έχει δίπλα του. Το έχουμε ξαναδεί το έργο.

Και ο Κώστας Σημίτης, γνώριζε τα πάντα για το ευρώ, την οικονομία, τον εκσυγχρονισμό και τα έργα, αλλά δεν είχε ιδέα από σκάνδαλα.

Στο βίντεο, που οδήγησε στην παραίτηση Μπαλτάκου , είδαμε ποιες πραγματικά ήταν οι σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με τη Χρυσή Αυγή. Ανοχή, συνεργασία και κατανόηση.

Ο Η. Κασιδιάρης, μιλάει στον δικό του άνθρωπο και παραπονιέται για την ποινική μεταχείριση της οργάνωσης και ο Η. Μπαλτάκος, απολογείται σαν μαθητούδι.

Πρόκειται επίσης για ένα ντοκουμέντο, για την «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή, που δεν έχει σχέση με «όσους ξεπούλησαν τον τόπο».

Είναι προφανές, ότι με την παραίτηση Μπαλτάκου και την πτώση από τα σύννεφα του Αντώνη Σαμαρά, επιχειρείται να κλείσει όπως όπως η υπόθεση, υπάρχουν όμως μερικά ερωτήματα, που πρέπει να απαντηθούν:

*Είναι πάντα τόσο μελίρρυτος ο Η. Κασιδιάρης, όταν συνομιλεί με στελέχη της «κυβέρνησης των μνημονίων»;

*Θα σηκώσει μόνος του ο κ. Μπαλτάκος τον (αγκυλωτό) σταυρό του μαρτυρίου ή υπάρχουν και άλλα βίντεο;

*Γνωρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ότι αυτοί που συμβουλεύουν τον κυβερνητικό του εταίρο, έχουν μεγάλες εκκρεμότητες με τα άκρα;

*Είναι η λαϊκή δεξιά, ένας ευφημισμός για την ακροδεξιά με ολίγη από πελατεία και διορισμούς;

*Ήρθε η ώρα η ρήση του Γ. Γεννηματά «δεξιοί και αδέξιοι», να γίνει «ακροδεξιοί και αδέξιοι»;

Και τέλος,  η μετατροπή της Νέας Δημοκρατίας σε ακροδεξιό κόμμα, εκφράζει όλες τις πτέρυγες ή μήπως θα πρέπει κάποιοι να σπάσουν τη σιωπή τους;

*Ο Μάνος Χωριανόπουλος είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τον Μάιο του 2007 βρίσκεται στην 24 Μedia και είναι αρχισυντάκτης του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα