Δράμα χωρίς ηθοποιούς

Δράμα χωρίς ηθοποιούς
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ,Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) για το "φαινόμενο" των κενών εδράνων εντός και εκτός Βουλής

Τα φαινόμενο κενών εδράνων στα Δημοτικά και Κοινοτικά  Συμβούλια του Δήμου Αθηναίων την ώρα της συζήτησης σημαντικών θεμάτων δεν περιορίζονται στην τοπική αυτοδικοίκηση αλλά συζητούνται και στην Βουλή.

Στο θέατρο, κενές θέσεις σημαίνουν ότι η παράσταση δεν έχει απήχηση και πρέπει ‘να κατέβει’.

Στην περίπτωση της πολύκροτης υπόθεσης ‘Λίστα Λαγκάρντ/ Παπακωνσταντίνου’ υπάρχει μια διαφορά: κενές θέσεις δεν υπήρχαν στο ακροατήριο αλλά στα έδρανα των βουλευτών. Δεν έλειπε το ακροατήριο. Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής ήταν απόντες από μια παράσταση όπου το κοινό κυριολεκτικά ‘έσπαγε τις πόρτες’ (χτυπόντας ιδιαίτερα ψηλές τηλεθεάσεις).

Έργο με κοινό αλλά  χωρίς ηθοποιούς, να κάτι που θα ζήλευε και ο Ιονέσκο

Σημειώνεται και το εξής παράδοξο: ‘ότι από την στιγμή που έγινε γνωστή η αλλοίωση του περιεχομένου της λίστας, οι βουλευτές απ άκρο σ’ άκρο του πολιτικού φάσματος χάλασαν κυριολεκτικά τον κόσμο επικαλούμενοι την επιτακτική ανάγκη της παραπομπής του φερόμενου ‘φταίχτη’ στο σώμα.  Έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ραδιοφωνικοί σταθμοί και  τηλεοπτικά κανάλια  μονοπωλούσαν αυτό το γεγονός ανάγοντάς το σε μείζον πολιτικό ζήτημα. 

Ο Κολοφώνας αυτής της  περιόδου εντάσεων θα έπρεπε να ήταν η στιγμή της απολογίας του τέως υπουργού από το βήμα της της Βουλής . Μετετράπη σε αντι-κλιμακτική σκηνή.  

Ευελπιστώ ότι μέσω του κλειστού κυκλώματος  που διαθέτει η Βουλή, αρκετοί από τους απόντες  βουλευτές παρακολούθησαν από κάποιο άλλο χώρο την διαδικασία, για να διαμορφώσουν  γνώμη .Το πιθανότερο, εφ’ όσον, λίγες ώρες αργότερα δεν είχε μείνει κενό έδρανο στην αίθουσα ‘οταν όλοι καλέσθηκαν ονομαστικά να ψηφίσουν επί τούτου.  

ΥΓ  Όσο  για τα ‘περί Ιφιγένειας’ λεγόμενα: στα χορικά της ομώνυμης τραγωδίας του Ευριπίδη,  το σώμα εμφανίζεται επί σκηνής… Σύσσωμο!

* Ο Μιχάλης Μουσσού είναι Κοινοτικός Σύμβουλος της Α’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωρραϊστικού Συλλόγου “Ο Λυκαβηττός”. Αρθρογραφεί στην Huffington Post για ελληνικά θέματα μείζονος σημασίας και δραστηριοποιείται στον τομέα της αγοράς ακινήτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα