Από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, στην Μποφίλιου: Ο νέος μακαρθισμός βρυχάται

Από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, στην Μποφίλιου: Ο νέος μακαρθισμός βρυχάται
INTIME NEWS

Στην Ελλάδα του 2022 κάποιοι θυμήθηκαν τα ανδραγαθήματα του γερουσιαστή Μακάρθι στις ΗΠΑ πριν από 70 χρόνια. Δεν εξηγείται αλλιώς τόσο μένος...

Ο παραμορφωτικός φακός των social media, ιδιαίτερα όταν έχει αρωγό και τα παραδοσιακά MME, παραγίνεται παραμορφωτικός. Αλλοιώνει, δηλαδή, την αλήθεια μέχρι… τελικής πτώσεως.

Στις 4 Μαρτίου η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου της Αθήνας, με συντριπτική πλειοψηφία (98-2 ψήφοι) προτίμησε το ενός λεπτού σιγή από τον Εθνικό Υμνο της Ουκρανίας για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στο δοκιμαζόμενο, από τη ρωσική εισβολή, ουκρανικό λαό.

Ο ένας όμως από τους δύο διαφωνούντες, με ισχυρές προσβάσεις όπως φαίνεται στα Media, έκανε στη συνέχεια πολύ περισσότερη φασαρία από τους 98! Με διαδοχικές τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ο εν λόγω, είχε σκοπό να πείσει ότι η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων μάλλον απαρτίζεται από σταλινομαδουραίους που όχι μόνο δεν καταδικάζουν τη ρωσική εισβολή αλλά είναι έτοιμοι να πάνε να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων! Να αφήσουν δηλαδή τα βιολιά και τα φλάουτα και να πιάσουν το τουφέκι για τη μεγάλη Ρωσία.

Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι απλώς προτίμησαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους πιο διακριτικά, χωρίς θορύβους και επικοινωνιακές παράτες, επιλογή με την οποία τελικά δεν διαφώνησε καν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Αλλά όχι, για το έναν εκ των δύο διαφωνούντων, οι συνάδελφοί του έπρεπε να παραδοθούν στην πυρά της μιντιακής χλεύης.

Ακούστηκαν τρομερά πράγματα. Και γράφτηκαν άλλα τόσα στα social media αυτές τις ημέρες για μία απόφαση ώριμων, ενήλικων ανθρώπων που πάρθηκε απολύτως δημοκρατικά δια της ανατάσεως της χειρός. Και τελικά πειστήκαμε ότι ο φανατισμός κάποιων μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σ’ένα μακαρθισμό αλά ελληνικά κατά τον οποίο όσοι δεν καταδικάζουν τρεις φορές την ημέρα τη ρωσική εισβολή, θα περνάνε από το τμήμα “για υπόθεσή τους”.

Πρέπει οπωσδήποτε να αναπαράγει κανείς το αφήγημα, όλο, λέξη προς λέξη. Και προφανώς να μην τολμήσει να θυμήσει ότι πριν από την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας υπήρξαν και άλλες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ανά τον κόσμο με κύριους θύτες τους Αμερικανούς. Αν αυτό το θυμήσεις, είσαι πουτινικός και δεν αποκλείεται να χαρτζιλικώνεσαι κιόλας από τη ρωσική πρεσβεία! Καταλαβαίνετε που έχουμε φτάσει; Κάποιοι ζητούν, από τους καλλιτέχνες κυρίως, πιστοποιητικά αντιπολεμικών φρονημάτων, δεν πείθονται αλλιώς.

Ονειδος! Τι άλλο να πει και να γράψει κανείς; Ειδικά στην υπόθεση της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων μιλάμε για ένα ενορχηστρωμένο μπούλινγκ με σκοπό τη δολοφονία δεκάδων χαρακτήρων. Και με το δήμαρχο Αθηναίων, δυστυχώς, να συναινεί δια της σιωπής του στην ισοπέδωση των προσωπικοτητών των μελών της Ορχήστρας.

Και το γαϊτανάκι τραβάει ακόμα. “Εκλεισε” μέσα του και τη Νατάσσα Μποφίλιου η οποία αποδέχθηκε την πρόταση να τραγουδήσει σε αντιπολεμική συναυλία (σήμερα) η οποία καταδικάζει τον ιμπεριαλισμό ανεξάρτητα από το θύτη, Αμερικανό ή Ρώσο. Για κάποιους φαίνεται δεν αρκούν καν τα πιστοποιητικά φρονημάτων. Θέλουν και την απόλυτη σιωπή της (όποιας) άλλης άποψης. Να βάλουν μιουτ παντού.

Δεν τους αρκεί φαίνεται ούτε το γεγονός ότι η Μενδώνη κήρυξε το δικό της σιωπητήριο στη ρωσική τέχνη λαμβάνοντας, τη μία από την άλλη, απαράδεκτες αποφάσεις για τις οποίες επιχειρεί να κρυφθεί πίσω από το γραφείο τύπου της. Θέλουν “αίμα” στην αρένα. Και αν είναι “αίμα” των “θολοκουλτουριάδηδων” της Αριστεράς, ακόμη καλύτερα.

Ολα μαζί, λοιπόν, στο μπλέντερ των “πρόθυμων” ΜΜΕ και ότι βγει. Αλλωστε η ετυμηγορία έχει ήδη αποφασιστεί. Οι καλλιτέχνες είναι κομμουνισταί και ως κομμουνισταί στηρίζουν το Μόσκοβο που στους καιρούς μας έχει τη μορφή του Πούτιν. Επίπεδο πολιτικών συμπερασμάτων δημοτικού σχολείου αλλά οκ, τι να κάνουμε, αφού αυτό υπηρετεί την κυρίαρχη άποψη;

Και αφού τη μνημονεύσαμε, ας κλείσουμε με μία φράση της Νατάσσας Μποφίλου από πρόσφατο ποστ της στο facebook: “Στην επίσημη γραμμή που στοιχειοθετείται και θα με κάνει άλλη μια φορά βορά στην διαστρέβλωση των θέσεων, της αλήθειας μου και στη δημιουργία μιας προπαγάνδας που εξυπηρετεί τον μακαρθισμό φυλλάδων και προσώπων, γυρνώ την πλάτη. Πορεύομαι με τα ιδανικά μου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα