Το στοίχημα της πανελλαδικής συνάντησης του “ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία”

Το στοίχημα της πανελλαδικής συνάντησης του “ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία”
Ο Αλέξης Τσίπρας σε ημερίδα Eurokinissi

Το Σάββατο στο Ολυμπιακό Ακίνητο στο Γαλάτσι. Την Τετάρτη η συνέντευξη Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής με επικεφαλής τον Π. Σκουρλέτη. Ανακοινώνονται Κουντουρά- Δανέλλης, δίνεται στη δημοσιότητα η Πολιτική Διακήρυξη, ορίζεται Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα 150 μελών.

Ένα μεγάλο στοίχημα αποτελεί για το Μέγαρο Μαξίμου η πανελλαδική συνάντηση του «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία» που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και πεντάλεπτες τοποθετήσεις στελεχών από το χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας.

Λίγες μόλις ημέρες μετά το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Σκόπια και ενώ θα έχει προηγηθεί η απόφαση του Eurogroup για τη «δόση» των 970 εκατ. ευρώ, η πανελλαδική συνάντηση- η Κουμουνδούρου δίστασε να την πει «Συνδιάσκεψη»- του «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία» καλείται να δώσει νέα ορμή στο εγχείρημα, ενώ το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται και στο ποια νέα πρόσωπα θα συμμετάσχουν.

Έως την εκδήλωση του Γαλατσίου- ή κατά τη διάρκεια αυτής- αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η Πολιτική Διακήρυξη του «προοδευτικού πόλου», αλλά και να οριστεί 150μελής Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα , η οποία με τη σειρά της θα αναδείξει ολιγομελές Συντονιστικό Όργανο.

Επιτροπή υπό τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη –σήμερα θα οριστούν τα άλλα τέσσερα ή πέντε πρόσωπα που θα βρίσκονται μαζί του  στο Προεδρείο (εννοείται πως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος)- θα παραχωρήσει για την πανελλαδική συνάντηση του Γαλατσίου συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Έως το Σάββατο, μάλιστα, θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα περισσότερα ονόματα που θα πλαισιώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ αυτών θα είναι η Έλενα Κουντουρά (που θα αντικατασταθεί στην κυβέρνηση) και ο Σπύρος Δανέλλης, ενώ οι πληροφορίες φέρουν και άλλο μέλος της κυβέρνησης να εντάσσεται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο Αλ. Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος –παρά τις αρνητικές έως τώρα δημοσκοπήσεις- να έχει αποφασίσει τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών τον Οκτώβριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα