Η ΝΔ κυνηγάει την ουρά της

Η ΝΔ κυνηγάει την ουρά της
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραβρέθηκε στο 2ο περιφερειακό συνέδριο Στερεάς Ελλάδας για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που πραγμοτοποιείται χθες και σήμερα στην Λαμία. Ο Πρωθυπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και τους υπουργούς που συμμετείχαν στις θεματικές στρογγυλές τράπεζες του Συνεδρίου. Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017. (EUROKINISSI / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Απαγόρευσαν την συμμετοχή των στελεχών τους στο “κομματικό αναπτυξιακό συνέδριο” του ΣΥΡΙΖΑ και είδαν τον Κ. Μπακογιάννη να κάθεται πρώτο τραπέζι πίστα

Στη Νέα Δημοκρατία βρίσκονται σε σύγχυση: Tη μια, επισήμως και νέτα σκέτα, “απαγορεύουν” στα στελέχη τους να συμμετάσχουν στα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, και την άλλη, με διαρροές από την Πειραιώς ισχυρίζονται ότι η απαγόρευση δεν αφορά τους αυτοδιοικητικούς καθώς αυτοί “πάνω απ’ όλα είναι αυτοδιοικητικοί”.

Πολιτικά αυτό σημαίνει ότι η ηγεσία της ΝΔ έκανε την ανάγκη φιλοτιμία: Αφού έβγαλε μια ανακοίνωση που απαγόρευε ρητώς και δια ροπάλου σε όλα τα στελέχη της να συμμετέχουν σε τέτοια συνέδρια, διαπιστώνοντας ότι οι γαλάζιοι δήμαρχοι της Στερεάς και της Εύβοιας και κυρίως ο περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης, “έγραψαν” κανονικότατα και το κόμμα και τις απαγορεύσεις του, έκαναν τη διορθωτική… διαρροή μήπως δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Γιατί ό,τι και να λένε, όποιος γνωρίζει ελληνικά καταλαβαίνει ότι η αρχική διατύπωση, “είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία, οι βουλευτές και τα στελέχη της, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες εκδηλώσεις κακόγουστης προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου”, είναι ξεκάθαρη, δεν προβλέπει εξαιρέσεις και δεν επιδέχεται παρερμηνεία.

Άλλωστε ακόμη κι αν δεχτούμε αυτήν την -εκ των υστέρων- άγαρμπη προσπάθεια να κρατηθούν τα γαλάζια κομματικά προσχήματα και συμφωνήσουμε με την… φιλοσοφική τοποθέτηση “οι αυτοδιοικητικοί πάνω απ’ όλα είναι αυτοδιοικητικοί”, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μεγάλη αρλούμπα, πολιτικά δεν εξηγείται γιατί οι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί να συμμετέχουν σε “κομματικές φιέστες”… ανταγωνιστικού κόμματος, νομιμοποιώντας με το υποτιθέμενο κύρος τους την “κακόγουστη προπαγάνδα του Μαξίμου”.

Βέβαια, τα κάθε είδους κονδύλια είναι… κονδύλια, και η κυβέρνηση μπορεί δια αυτών να κάνει “πολιτική” και να στήνει γέφυρες με γαλάζιους και (ακόμα περισσότερο) με πράσινους αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι δια αυτών των ίδιων κονδυλίων θα κάνουν επίσης πολιτική και θα στήσουν το δικό τους προφίλ, που κάποια στιγμή θα το βρουν μπροστά τους και η αξιωματική αντιπολίτευση και η κυβέρνηση.

Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που θα το πιάσουμε εν καιρώ, όταν αρχίσει η συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις του Κ. Μπακογιάννη.

Για την ώρα αρκεί να αντιληφθούμε ότι με αυτά και με εκείνα, τις απαγορεύσεις και την εκ των πραγμάτων άρση τους, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να παρουσιάζεται εμφανώς ζαλισμένη αλλά κατόρθωσε άλλη μια φορά να μην γνωστοποιήσει ούτε μία θέση της, έστω για δείγμα που λέμε, για την “ανασυγκρότηση” της οικονομίας και την “ανάπτυξη”, που επτά χρόνια τώρα και με… τρεισήμισι διαφορετικές κυβερνήσεις, όλο έρχεται (από του… χρόνου!) αλλά ακόμα να φανεί.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα