Γιατί κανείς δεν ακούει πια τη ΝΔ

Γιατί κανείς δεν ακούει πια τη ΝΔ

Ο κόσμος καίγεται και μικροπολιτικές βαρκούλες αρμενίζουν: Η εσωκομματική συζήτηση στην αξιωματική αντιπολίτευση μοιάζει να μην αφορά πλέον την κοινωνία

Η εσωκομματική συζήτηση στην αξιωματική αντιπολίτευση μοιάζει να μην αφορά ιδιαίτερα πλέον την κοινωνία, στην οποία υποτίθεται η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται προκειμένου να εκλέξει το νέο αρχηγό της.

Για αυτό πλέον κανείς δεν την ακούει.

Οι δανειστές απειλούν με μη καταβολή της πρώτης υπο-δόσης με κίνδυνο να στεγνώσουν ακόμη περισσότερο τα άδεια ταμεία. Η ανακεφαλαιοποίηση χρησιμοποιείται ως εκβιασμός για κούρεμα καταθέσεων εάν η Αθήνα δεν προχωρήσει την αξιολόγηση. Οι πλειστηριασμοί καίτοι υποτίθεται αποτελούν ένα από τα θέματα, που είχαν μείνει ανοιχτά σε επαναδιαπραγμάτευση, αποτελούν θολό τοπίο.

Και κυρίως, οι πολίτες που καλούνται να πληρώσουν φόρους, φόρους και φόρους, οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι ή προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με μισθούς πενιχρούς, οι άνεργοι που απελπίζονται για το μέλλον, λέτε να νιώθουν ότι οι υποψήφιοι τους καταλαβαίνουν, ακούν τα προβλήματα τους ή έστω τα αντιλαμβάνονται;

Αυτό είναι βέβαια ένα γενικότερο πρόβλημα πλέον με τους πολιτικούς: Ελάχιστοι μπορούν να πείσουν τους ψηφοφόρους πως πραγματικά τους εκφράζουν. Και οι ψηφοφόροι συχνά αποδέχονται αυτή την πραγματικότητα- εδώ που τα λέμε όταν πας στην κάλπη επιλέγεις το μη χείρον βέλτιστον.

Ενδιαφέρεται ο μέσος Έλληνας ποιος είναι με τον Καραμανλή και το Σαμαρά, ποιος θέλει ή δε θέλει να γίνει αντιπρόεδρος, ποιος βρίζει ποιον σε κλειστές συνεδριάσεις; Μεταξύ μας, αμφιβάλλω ότι ενδιαφέρονται οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες από ένα σημείο και πέρα. Όλα αυτά βέβαια έχουν τη σημασία τους υπό το πρίσμα της επόμενης ημέρας στη ΝΔ, η οποία από πλευράς ενότητας δε φαίνεται και ανέφελη, όποιος και να εκλεγεί.

Η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει όμως να αποτελεί την αντί- πρόταση στην κυβερνητική πολιτική. Θα μου πείτε τώρα πρώτον, μπορεί η ΝΔ η οποία επίσης έχει ακολουθήσει το μνημονιακό δρόμο που τώρα τραβά ο ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει κάποια εναλλακτική; Υπάρχει καν κάποια εναλλακτική, τουλάχιστον από τη σκοπιά μίας “υπεύθυνης ευρωπαϊκής δύναμης”; Σε αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσουν οι υποψήφιοι.

Θα μου πείτε επίσης, προκειμένου να απαντήσει σε όλα αυτά η ΝΔ δεν πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσει τους εσωκομματικούς της δαίμονες; Σαφώς. Να κάνει όμως μία ουσιαστική συζήτηση πάνω σε ιδεολογία, στρατηγική, πολιτικές. Αυτό που θα έπρεπε ήδη να είχε κάνει μετά την ήττα του Ιανουαρίου.

*Η Βίκυ Σαμαρά είναι επικεφαλής του Πολιτικού Τμήματος του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα