Η σημασία του να είσαι δημοκράτης

Η σημασία του να είσαι δημοκράτης

Διαβάστε το άρθρο της Βίκυς Σαμαρά για τα ερωτήματα που προκαλούνται από τη σιωπή της πλειοψηφίας των βουλευτών της Ν.Δ για την υπόθεση Μπαλτάκου

Αμάρτησε για το καλό της παράταξης και της χώρας, λέει σήμερα ο Τάκης Μπαλτάκος, κάνοντας ακόμη χειρότερα τα πράγματα για την κυβέρνηση, από ό,τι ήδη είχαν γίνει με την προβολή της μαγνητοσκοπημένης συνομιλίας του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Στο όνομα της πατρίδας έχουν γίνει άλλωστε και μεγαλύτερα εγκλήματα. Και την πατρίδα επικαλούνται πάντα οι έχοντες την εξουσία και επιθυμούντες διακαώς να την κρατήσουν.

Αλλά και στενά κομματικά να το δει κανείς, η Ν.Δ από την ιστορία αυτή κινδυνεύει να χάσει τόσο προς τα δεξιά, από τους αφελείς που θα τσιμπήσουν στις τόσο βολικές για τη ΧΑ θεωρίες συνωμοσίας, όσο και προς το κέντρο, το οποίο έτσι κι αλλιώς το Μαξίμου αγνοεί επιδεικτικά.

Προκαλεί δε εντύπωση η σιωπή της πλειοψηφία των στελεχών της Ν.Δ με εξαίρεση τους Αδώνιδες και Βορίδηδες που μάζεψε ο Σαμαράς από το ΛΑΟΣ.

Η αιτιολογία “στηρίζουμε την κυβέρνηση γιατί υπάρχει κρίση” θυμίζει το περίφημο “η χώρα διήρχετο κρίσιν” του Παπαδόπουλου.

Αν η χώρα βγει στις αγορές, αλλά χάσει τη δημοκρατική ψυχή της, ποιο θα είναι το αύριο;

Και εν τέλει τι είναι πιο σημαντικό, να είσαι δημοκράτης ή δεξιός; Ας το αναρωτηθούν αυτό τα κεντρώα στελέχη της Ν.Δ, που ταυτίζονται και υπερασπίζουν την αστική δημοκρατία.

Δε χρειαζόταν βεβαίως το περίφημο βίντεο για να διαπιστωθεί η περιφρόνηση της κυβέρνησης στη δημοκρατική λειτουργία. Μόνο οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τα πολυνομοσχέδια της τελευταίας στιγμής και των εκβιασμών στους βουλευτές της συμπολίτευσης που αυτοακυρώνονται παίζοντας το ίδιο θέατρο τόσα μνημονιακά χρόνια τώρα, αρκούσαν.

Όλα αυτά τα ήξερε βεβαίως και το ΠΑΣΟΚ, που ζητά μετά από δύο χρόνια συγκυβέρνησης να απομακρυνθούν οι ακροδεξιοί θύλακες της κυβέρνησης, αλλά προς θεού να μην πέσει ο Σαμαράς και πάρει και το Βενιζέλο μαζί του.

Ιστορική είναι και η ευθύνη της αριστεράς αυτή την ώρα, καθώς οφείλει να διαχωρίσει την καταγγελία των υπόγειων διαδρομών μεταξύ Μαξίμου και ΧΑ, από τους ισχυρισμούς της τελευταίας, για να μην αλείψει βούτυρο στο ψωμί της.

Κατά πόσον η κυβέρνηση μπορεί να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη φαίνεται άλλωστε ευτυχώς από τις αποφάσεις του ΣτΕ που προκάλεσαν μερικά εγκεφαλικά στο Μαξίμου.

Το μόνο βέβαιο αντίθετα είναι ότι ο Κασιδιάρης ζητά στο βίντεο από το Μπαλτάκο να παρέμβει στη Δικαιοσύνη και εκείνος το μόνο πρόβλημα που έχει είναι πως η παρέμβαση του δε θα είχε αποτέλεσμα. Βέβαιο είναι επίσης ότι η “αντισυστημική” ΧΑ συνομιλούσε με το νούμερο δύο της κυβέρνησης, την οποία κατά τα άλλα πολεμά.

*Η Βίκυ Σαμαρά είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε στο Τμήμα Δημοσιογραφία και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως πολιτική συντάκτρια καλύπτει για το News247.gr το χώρο της κεντροδεξιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα