Στο σπίτι του διαπομπευτή Λοβέρδου δε μιλάνε για διαπόμπευση

Στο σπίτι του διαπομπευτή Λοβέρδου δε μιλάνε για διαπόμπευση

Δεν ξέρουμε εάν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είναι αθώος ή ένοχος για την υπόθεση Novartis. Αλλά το να διαμαρτύρεται ότι τον κρεμάνε στα μανταλάκια, όταν εκείνος διαπόμπευσε τις οροθετικές γυναίκες και έστρωσε το χαλί στη ΧΑ, πάει πολύ

Ήταν βέβαια λογικό να αντιδράσει ο Ανδρέας Λοβέρδος στην είδηση ότι το σκέλος της δικογραφίας για τη φαρμακοβιομηχανία Novartis, που τον αφορά αποστέλλεται στη Βουλή. Είναι όμως ακόμη πιο λογικό οι πολίτες που δεν ξεχνούν ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ήταν ο άνθρωπος που διαπόμπευσε τις οροθετικές γυναίκες.

Οι εν λόγω γυναίκες είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι "εκδίδονταν και μετέδιδαν τον ιό του HIV/ AIDS". Δύο εξ αυτών, η Κατερίνα και η Μαρία, δεν είναι πια στη ζωή. Δεν συνελήφθησαν όμως οι πελάτες τους, ούτε δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους. Διότι στο νοικοκυραίο απευθυνόταν ο Λοβέρδος (το κύριος δεν του ταιριάζει). Αφού έκλαψε με κροκοδείλια δάκρυα γιατί θα ψήφιζε τις περικοπές του πρώτου μνημονίου, τις οποίες βεβαίως ψήφισε και με τα δύο χέρια, έπρεπε κάτι να βρει να πουλήσει στο πόπολο. Έναν εύκολο εχθρό, έναν “άλλο”, έναν αδύναμο. Είναι ο ίδιος που έλεγε το 2010 έλεγε ότι οι αλλοδαπές γυναίκες πρέπει να πηγαίνουν να γεννάνε στη χώρα τους. Επώασε έτσι το αυγό του φιδιού με φασιστικές λογικές.

Είναι ο ίδιος που έλεγε τη ΧΑ “αυθεντικό κίνημα” αφού πρώτα της έστρωσε το δρόμο. Και βέβαια όταν η κοινωνία ξεσηκώθηκε εναντίον του αποποιήθηκε την ευθύνη της διαπόμπευσης των γυναικών αυτών, υποστηρίζοντας ότι την εντολή για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους έδωσε η εισαγγελία.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος όμως, σε εκπομπή το 2012 και σε συνέντευξη του στον Γ. Παπαδάκη, είχε δηλώσει πως ήταν ο ίδιος που πήρε πρωτοβουλία να εκδώσει την υγειονομική διάταξη 39Α η οποία στην συνέχεια εφαρμόστηκε από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, όπως επιβεβαιώνεται από την έκθεση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων:

Στο σπίτι του διαπομπευτή λοιπόν δε μιλάνε για διαπόμπευση. Είχε το θράσος να επικαλεστεί το 1989 συγκρίνοντας εαυτόν με τον Ανδρέα Παπανδρέου και να κάνει λόγο για στοχοποίηση. Εάν είναι αθώος ή ένοχος για την υπόθεση Novartis θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Η ελληνική κοινωνία όμως, που δυστυχώς για τον Λοβέρδο δεν αποτελείται μόνο από φασίστες, τον έχει κρίνει πολιτικά και ηθικά προ πολλού.

SHARE:

24Media Network