Αρχίζει το ματς…

Αρχίζει το ματς…
ΑΘΗΝΑ-Συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπόρτινγκ η κίνηση Diem25 της οποίας στέλεχος είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίζεται ως Ιησούς που θέλει να σώσει τον Ιούδα, αλλά δεν θέλει να σταυρωθεί για χάρη του

Όσοι αγόρασαν το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη θα διαπιστώσουν ότι τα πλέον ουσιώδη είναι αυτά που δεν μεταφράστηκαν και δημοσιεύθηκαν αποσπασματικά στον ελληνικό τύπο. Κυρίως για τον Γιώργο Χουλιαράκη. Δεν είναι της παρούσης αλλά όταν θα δημοσιευθούν στην ελληνική έκδοση που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, θα προκληθεί μεγαλύτερος θόρυβος και θα εξαχθούν συμπεράσματα για την κυβέρνηση και τους ανθρώπους του. Το γιατί προβαίνει σε αποκαλύψεις ο πρώην υπουργός είναι κάτι που το γνωρίζει ο ίδιος.

 Το θέμα, όμως, δεν είναι ο λόγος αλλά αν όλα όσα αποκαλύπτει ζημίωσαν τη χώρα και τους Έλληνες. Διότι ακόμα και τα μισά να είναι αλήθεια, αν για παράδειγμα ο πρωθυπουργός είχε βάλει στο μάτι τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ της ΕΚΤ, τότε αυτό και συμπεριλαμβανομένων και μια ντουζίνα αξιόποινων πράξεων  εύκολα συνιστούν παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο. Μπορεί ο καθένας να έχει την άποψή του για τον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά όταν θα… μιλήσουν τα γεγονότα τότε κάποιοι θα πρέπει να μας πουν ποιος σκηνοθέτησε την… υπερπαραγωγή αυταπάτης, πόσα δισεκατομμύρια ευρώ χρεώθηκαν οι “θεατές” και ποιος ήταν ο ρόλος των πρωταγωνιστών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο τρόπος γραφής του πρώην υπουργού συνάδει με το ύφος που είχε όταν ασκούσε εξουσία. Έχουμε δηλαδή μια κατ’ αρχήν αποτύπωση επί χάρτου της έπαρσης ενός ιδιοφυούς ανθρώπου. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και στην περίπτωση που ο συγγραφέας εξιστορεί πομπωδώς τα γεγονότα και να δεχθώ με επιλεκτική ιδιοτέλεια, κατά το ήμισυ να ανταποκρίνονται στην αλήθεια δημιουργούν μείζον θέμα για τη κυβέρνηση της πρώτης(μετά χάθηκε το μέτρημα) φοράς Αριστερά. Και μπορεί το Μαξίμου να απάντησε μέσω Guardian- έφθασε στο σημείο ο πρωθυπουργός να ομολογήσει ότι δεν… είναι κλέφτης αλλά απλώς άπειρος- στον Βαρουφάκη, αλλά όταν παιανίζει η “μπάντα” της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και παρελαύνει η επιπολαιότητα και ο κυνισμός, το ενδιαφέρον για τις αποκαλύψεις δεν είναι απλώς δημοσιογραφικό, αλλά πρωτίστως δικαστικό. Αλήθεια διαβάζουν αγγλικά οι Έλληνες εισαγγελείς;

Είναι όμως και εθνικό, γιατί οι αποκαλύψεις πέραν της κενοδοξίας των χαρακτήρων και των νοσηρών αντιλήψεων που αφορούν τη στάση και τη συμπεριφορά τους, εξηγούν λεπτομερώς μια σειρά γεγονότων που οδήγησαν τη χώρα στη μεγάλη περιπέτεια του 2015. “Όταν θέλω να διαβάσω ένα βιβλίο, γράφω ένα”, είχε πει ο Άγγλος πρωθυπουργός Ντισραέλι. Αυτό όμως δεν ισχύει στην περίπτωση του Γιάνη Βαρουφάκη. Πολύ απλά γιατί ο πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, πονηρά σκεπτόμενος έβαλε τους ενήλικους μέσα στο δωμάτιο για να γράψουν με δικά τους λόγια το βιβλίο. Αυτός απλώς πρόσθεσε τα δικά του σχόλια και κράτησε(δια παν ενδεχόμενο) στο συρτάρι του γραφείου του εκείνα που έκρινε ότι ήταν… ακατάλληλα για ανηλίκους. Εν τέλει ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίζεται ως Ιησούς που θέλει να σώσει τον Ιούδα, αλλά δεν θέλει να σταυρωθεί για χάρη του.     

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα