"Έσκασε" με τη βόμβα και η πιπίλα της "εργαλειοποίησης"

Ισχυρή έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ
στο Φάληρο.
Ισχυρή έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στο Φάληρο. EUROKINISSI

Η στοχοποίηση των δημοσιογράφων στα χρόνια της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, με αποκορύφωμα την απαγόρευση με εντολή Μαξίμου στους βουλευτές να εμφανίζονται στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ, δεν έχει προηγούμενο στα χρόνια της δημοκρατίας

Δέκα κιλά εκρηκτικών χρησιμοποιήθηκαν κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ- ένα κιλό για κάθε ένα χρόνο κρίσης- προκειμένου οι τρομοκράτες να προσθέσουν την υπογραφή τους στις απειλές και στο γενικότερο κλίμα που είχε καλλιεργηθεί κατά των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι προφανές ότι η στοχοποίηση των δημοσιογράφων στα χρόνια της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, με αποκορύφωμα την απαγόρευση με εντολή Μαξίμου στους βουλευτές να εμφανίζονται στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές του ΣΚΑΙ, δεν έχει προηγούμενο στα χρόνια της δημοκρατίας. Αναμφισβήτητα αυτή η πρωτοφανής απόφαση συνετέλεσε στη στοχοποίηση του σταθμού.

Επί του προκειμένου το θέμα δεν προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση και αφορμή ώστε να ξεκινήσει μια ακόμη αντιπαράθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση. Ασφαλώς η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες με την τακτική που ακολουθεί έναντι όσων της ασκούν κριτική. Εμφανώς με το ύφος που χρησιμοποιεί κατά των μη αρεστών προς αυτή δημοσιογράφων και ΜΜΕ «ενθαρρύνει» όσους έχουν καταστήσει τους δημοσιογράφους «εχθρούς» του λαού. Το ζήτημα όμως είναι τόσο σοβαρό ώστε θα ήταν εξόχως γελοίο να ασχοληθεί κανείς με τις απόψεις που έχουν για την ελευθεροτυπία ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, και να αγνοήσει τα κίνητρα των τρομοκρατών.

Θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία, θα τολμούσα να σημειώσει και μια ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα εκτός από την αυτονόητη καταδίκη να κάνουν κι ένα βήμα παραπάνω, ή όπως ορθώς επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να «κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε πως θα τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα». Δηλαδή, να συμφωνήσουν σ’ ένα κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας που έχει στόχο τη δημοκρατία. Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Η απουσία του αρμόδιου υπουργού από τον τόπο της επίθεσης καθώς και οι δηλώσεις του, με τις οποίες αποσυνδέει το συμβάν από το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στο ΣΚΑΙ, δείχνουν ότι η κυβέρνηση «εργαλειοποιεί» αυτό που καταδικάζει ως «εργαλειοποίηση». Δείχνει ότι φοβάται να αναλάβει τις ευθύνες της και επιμένει να κρύβεται πίσω από τις λέξεις.

Και δυστυχώς για τη δημοκρατία δεν είναι μόνο ο κ. Τζανακόπουλος που πιπιλίζει διαρκώς την «εργαλειοποίηση» υπονοώντας ότι το «σκάσιμο» της βόμβας δεν συνεπάγεται την άρση του εμπάργκο. Δηλαδή, αυτοί οι ανεγκέφαλοι που έβαλαν τη βόμβα δεν έχουν προσλαμβάνουσες, δεν είχαν ακούσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καθυβρίζουν τους δημοσιογράφους, δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι ο ΣΚΑΙ έχει χαρακτηρισθεί «βοθροκάναλο», δεν έτυχε να παρακολουθήσουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό μέσα στη βουλή να βάζει ετικέτες στα ΜΜΕ, και ξαφνικά δεν είχαν πως να περάσουν την ώρα τους και κατηφόρισαν μέχρι το Φάληρο να το... γλεντήσουν. Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτό η κυβέρνηση κάνει μια... παραχώρηση, καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση, αλλά επιμένει ότι ο ΣΚΑΙ «παραμένει όργανο προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας». Και αυτή η επιμονή της δεν αφήνει περιθώριο για συναίνεση, ακόμα και όταν πρόκειται για την ίδια τη δημοκρατία.

SHARE:

24Media Network