Η μεγάλη πολιτική αλλαγή ξεκίνησε

Δηλώσεις προέδρου της ΝΔ για τα αποτελέσματα των εκλογών
Δηλώσεις προέδρου της ΝΔ για τα αποτελέσματα των εκλογών EUROKINISSI

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι ψηφοφόροι έδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτό που ζήτησε. Μια καθαρή νίκη και μια ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσει στην μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αποτελεί απλώς στρατηγική ήττα του Αλέξη Τσίπρα και καταδίκη της πολιτικής του. Πρόκειται για ένα μεγάλο άλμα που υπερβαίνει τις κομματικές γραμμές και οδηγεί σε ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού, αφού πλέον ο ελληνικός λαός δίνει σαφή εντολή στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει στην μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Ταυτόχρονα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αποδοκιμάζει την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καλεί τον πρωθυπουργό αντιλαμβανόμενος τις ευθύνες του να πράξει το αυτονόητο. Να πράξει το αυτονόητο και να προχωρήσει στη διενέργεια εθνικών εκλογών. Διότι είναι προφανές ότι το μήνυμα των πολιτών, και στις τρεις κάλπες, είναι κάτι περισσότερο από σαφές. Οι εκλογείς επίλεξαν συνειδητά να γυρίσουν σελίδα, γυρίζοντας συγχρόνως την πλάτη στον διχασμό και στη διχόνοια.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, παρά την αμηχανία των στελεχών της κυβέρνησης και τα φληναφήματα περί του «τι είναι» ή «τι δεν είναι» ήττα, ότι οι ψηφοφόροι έδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτό που ζήτησε. Του έδωσαν μια καθαρή νίκη και μια ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσει στην μεγάλη πολιτική αλλαγή. Κι αυτός καλείται τώρα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Ελλήνων, με τη σύνεση και τη μετριοπάθεια που τον χαρακτηρίζουν.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, πέραν της διαφοράς που συνιστά εκλογικό θρίαμβο για την φιλελεύθερη κεντοδεξιά παράταξη, καθιστά τη Νέα Δημοκρατία πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας. Μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης και σ’ αυτό το πλαίσιο αδιαφιλονίκητο ηγέτη, έναν πολιτικό που μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να γκρεμίσει στην κυριολεξία τον μύθο του «ανίκητου» που είχε καταφέρει να δημιουργήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Από το βράδυ της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Εκ των πραγμάτων είναι και ο ηγέτης μιας ευρείας πλειοψηφίας που με τη ψήφο του ανατρέπει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για την «πρόοδο» και τη «συντήρηση».

Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε μια ιστορική ανατροπή επαναφέροντας τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας εκεί που τα είχε αφήσει ο Κώστας Καραμανλής. Πήρε ένα κόμμα βαθιά πληγωμένο και το έκανε πάλι κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Κατάφερε να επαναφέρει το μπλέ χρώμα στον χάρτη της Ελλάδας, αποκαθιστώντας την ιδεολογικοπολιτική «κανονικότητα» στη χώρα. Κι όλα αυτά σε μόλις τρία χρόνια και κάτω από κυριολεκτικά αντίξοες συνθήκες, λόγω των καθεστωτικών μεθόδων και πρακτικών που χρησιμοποίησε ο κυβερντικός μηχανισμός εναντίον του.

Εν ολίγοις η μεγάλη πολιτική αλλαγή ξεκίνησε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται τώρα να ενώσει όλους τους Έλληνες. Και είναι βέβαιο ότι θα αγωνιστεί με σθένος και αποφασιστικότητα προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί εγγυώνται γι αυτό οι κεντρώες πεποιθήσεις του και ο λαϊκός χαρακτήρας της παράταξης που ηγείται. Οι δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του.      

SHARE:

24Media Network