Κυβέρνηση για κλάματα και του έλεγαν… “γαργάλα τα”

Κυβέρνηση για κλάματα και του έλεγαν… “γαργάλα τα”
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Εκτός από κλάματα είναι και για γέλια, αφού ο πρωθυπουργός φροντίζει να "γαργαλάει" τ’ αυτιά των ακροατών του με ατάκες... μεγάλων στοχαστών της gauche caviar.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, την ταραχώδη περίοδο της αποστασίας που ακολούθησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, ο βασιλιάς ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο της βουλής Γεώργιο Αθανασιάδη- Νόβα. Τελικά ο άνθρωπος δεν κατάφερε να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά του έμεινε το παρατσούκλι «Γαργάλατας».

Ωστόσο αδίκως του αποδόθηκε το τετράστιχο «κι ήτανε τα στήθια σου άσπρα σαν τα γάλατα και μου ‘λεγες γαργάλα τα», αφού όπως αποκάλυψε μετέπειτα ο νεαρός τότε συντάκτης Λευτέρης Παπαδόπουλος τη «ζημιά» την είχε κάνει ο δημοσιογράφος  Κώστας Σταματίου στα «ΝΕΑ». Αυτός είχε γράψει για πλάκα τους στίχους αποδίδοντάς τους στον Νόβα. Ωστόσο στην ιστορία έμεινε ως «Γαργάλατας» ο ατυχής Νόβας.    

Όπως στην ιστορία φαίνεται ότι θα μείνει κι ένας κοντοχωριανός με τον Νόβα, ο Αλέξης Τσίπρας, που ομολόγησε προσφάτως ότι πολλοί τον «γαργάλησαν» να κάνει εθνικές εκλογές την ίδια ημέρα με τις ευρωεκλογές, αλλά δεν ενέδωσε. «Αντιστέκομαι», είπε χαρακτηριστικά, «και δεν θα γίνει αυτό». Όχι γιατί τα στήθη της κυβέρνησης ήταν άσπρα σαν τα γάλατα, αλλά γιατί είναι τόσο σκούρα τα πράγματα γι αυτόν μια και η κυβέρνηση του είναι για κλάματα.

Εκτός, όμως, από κλάματα είναι και για γέλια, αφού ο πρωθυπουργός φροντίζει να «γαργαλάει» τ’ αυτιά των ακροατών του με ατάκες… μεγάλων στοχαστών της gauche caviar. Κανείς μετά από χρόνια δεν θα θυμάται τον Λατους και τη «λιτότητα της αφθονίας», αλλά όλοι είναι βέβαιο ότι θα γελούν και άνευ γαργαλητού όταν θα θυμούνται τον Αλέξη Τσίπρα να μιλάει για την «ολιγαρκή αφθονία». Και κυρίως όταν αναπολούν τους δεσμούς του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ με τα καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής.

Επί του παρόντος ο πρωθυπουργός «γαργαλιέται» αλλά αντιστέκεται. Δεν αποκαλύπτει φυσικά ποιοι τον «γαργαλάνε» να κάνει μαζί με τις ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές, αλλά μη βάζετε και στοίχημα ότι θα κρατήσει το λόγο του για τον Οκτώβριο. Εδώ που τα λέμε δεν χρειάζεται να είναι κανείς τέρας ευφυΐας ώστε να αντιληφθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας «γαργαλιέται» να αιφνιδιάσει. Άλλωστε το έχει ξανακάνει. Και το Σεπτέμβριο του 2015 διαβεβαίωνε ότι δεν θα πάει σε εκλογές, αλλά τελικά «γαργάλα τα, γαργάλα τα» ενέδωσε στον πειρασμό.

Συνεπώς ας περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει το «γαργάλημα», αφού έχει ιδιαίτερη σημασία και ποιοι τον «γαργαλάνε». Κατά τα λοιπά, για να επιστρέψουμε από εκεί που αρχίσαμε, ο κακομοίρης ο Νόβας, ο «πρωθυπουργός της αποστασίας», έμεινε ως «Γαργάλατας» παρά τη θέλησή του, ενώ ο πρωθυπουργός της «επιστασίας» μένει ως «Γαργάλατας» ιδία βουλήσει.    

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα