Οι μπουφόνοι της κυβερνητικής αυλής

Οι μπουφόνοι της κυβερνητικής αυλής
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδέχεται τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, στο Μέγαρο Μαξίμου την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Το θέατρο του παραλόγου στην Ελλάδα, όπου η κυβερνητική εκπρόσωπος χαιρετίζει τα συλλαλητήρια κατά της κυβέρνησης... γκροτέσκο, στην οποία οι πρωταγωνιστές στην προσπάθειά τους να εμφανίσουν, αυτό που κάνουν ως σπουδαίο, μετατρέπονται σε μπουφόνοι

Απ’ τη μια η κ. Γεροβασίλη εμφανίστηκε να χαιρετίζει τα συλλαλητήρια. Απ’ την άλλη η συμπάσχουσα με τους διαδηλωτές ΑΥΓΗ υπερθεμάτιζε με το πρωτοσέλιδο “Δεν αντέχει άλλο η κοινωνία”!!! Δεν ξέρω πόση σημασία έχει το γεγονός ότι η κ. Γεροβασίλη είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης, εναντίον της οποίας οργανώνονται τα συλλαλητήρια. Όπως επίσης δεν ξέρω αν προκαλεί έκπληξη ότι η πρωινή εφημερίδα της Αριστεράς, που απηχεί απόψεις των διαφόρων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, συντάσσεται με την κυβέρνηση εναντίον της… κυβέρνησης.

Αν δεν ζούσαμε στην Ελλάδα των τριών μνημονίων- ενός “κεντροαριστερού” ενός “κεντροδεξιού” και του τελευταίου της “αριστεράς” με ολίγη από ΑΝΕΛ- θα έλεγε κανείς πως παρακολουθούμε θέατρο του παραλόγου δια χειρός Ιονέσκο. Ωστόσο οι παροικούντες στην Ελλάδα των συχνών και “σκληρών διαπραγματεύσεων”, δεν πρέπει να  εκπλήσσονται αφού γνωρίζουν ότι επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ το “αδιαπραγμάτευτο” ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έγινε διαπραγματεύσιμο ΝΑΙ. Έτσι και τώρα στις δουλειές του ποδαριού έχουν προσδώσει χαρακτήρα διαπραγμάτευσης.

Προφανώς έχουμε μια κυβέρνηση γκροτέσκο στην οποία πρωταγωνιστούν χαρακτήρες που στην προσπάθειά τους να εμφανίσουν αυτό που κάνουν ως κάτι σπουδαίο μετατρέπονται σε μπουφόνοι. Το θέατρο του παραλόγου σε μια κυβερνητική αυλή που έχει πολλές ομοιότητες με αντίστοιχες αυλές οίκων του μεσαίωνα, όπου οι μπουφόνοι διασκέδαζαν με χονδροειδή αστεία και γκριμάτσες τα υψηλά πρόσωπα της εποχής. Χαρακτηριστική περίπτωση ο “ποσέτ” υπουργός Εργασίας που με περισπούδαστο ύφος πιστεύει σοβαρά ότι προοδευτική μεταρρύθμιση είναι να εξοντώνεις τους πάντες προκειμένου να σώσεις το Ασφαλιστικό Σύστημα.

Δεν ξέρω αν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας ότι τα συνθήματα στις διαδηλώσεις δεν στρέφονται κατά των θεσμών- που εδώ και λίγο καιρό έχουν μετονομασθεί σε “κουαρτέτο”- όπως στο παρελθόν, αλλά κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένων υπουργών. Αυτό κάτι λέει. Οι μόνοι που δεν το ακούν, ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, είναι οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός. Όπως λέει και ο σκύλος του ΑΡΚΑ, “Καιρός ν’ αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας”. Γιατί να είστε βέβαιοι ότι όλοι αυτοί, πολύ σύντομα, μπορεί να μην έχουν θέση στη κυβέρνηση, αλλά δεν θα ξεχασθούν. Σε κάποια κόμικς όλο και κάποιο ρόλο θα βρουν για να μας κάνουν να γελάμε με τις ανοησίες τους.

*Ο Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα