Προσεχώς η «κανονικότητα» και σε video clip

Προσεχώς η «κανονικότητα» και σε video clip

Το περιεχόμενο του μηνύματος του πρωθυπουργού κάνει ακόμα και τον πιο τρομοκρατημένο συνταξιούχο αισιόδοξο για την επόμενη μέρα. Ο πρωθυπουργός λέει αυτό που ήθελαν να ακούσουν οι συνταξιούχοι: Τη λέξη ελιξίριο: «Κανονικότητα»

Το ντιβάνι του ψυχαναλυτή κλονίζεται μετά από την προβολή του πρωθυπουργικού spot αφού πλέον όσοι έχουν φοβίες και κρίσεις πανικού αντί να τρέχουν στους ψυχολόγους, δαπανώντας μάλιστα κι ένα σεβαστό χρηματικό ποσό ανά συνεδρία, θα μπορούν να βλέπουν όταν αισθάνονται φόβο τον Αλέξη Τσίπρα και να τον ακούν να λέει: «από τον φόβο περνάμε στην κανονικότητα».

Το περιεχόμενο του μηνύματος του πρωθυπουργού σε συνδυασμό με το μειλίχιο ύφος, το σαγηνευτικό σαγόνι, καθώς και το αυστηρό αλλά χαλαρωτικό περιβάλλον του Μαξίμου, κάνουν ακόμα και τον πιο τρομοκρατημένο συνταξιούχο αισιόδοξο για την επόμενη μέρα. Ο πρωθυπουργός λέει αυτό που ήθελαν να ακούσουν οι συνταξιούχοι: Τη λέξη ελιξίριο: «Κανονικότητα».

Αυτή την «κανονικότητα» περίμεναν όλοι οι συνταξιούχοι και οι λοιποί φορολογούμενοι ώστε να πληρώσουν τα χρέη και τις υποχρεώσεις τους. Μετά μάλιστα από την προβολή του spot, όλοι οι συνταξιούχοι μαζί με τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες, θα ξεπεράσουν τους φόβους τους και θα επανέλθουν στην «κανονικότητα».

Η θεραπεία όμως δεν σταματάει στην «κανονικότητα». Όλοι πλέον χάρις στον Αλέξη Τσίπρα θα μπορούν να συνομιλούν νοερώς με τον Ομπάμα, τον Μακρόν, τον Πούτιν, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πιερ Μοσκοβισί. Όλους αυτούς που τους στήριξαν για να αυξηθούν οι συντάξεις τους και να μη περικοπούν οι μισθοί τους. Τον Ερντογάν δεν τον είδαμε σε κανένα πλάνο, ίσως γιατί δεν βοήθησε όταν ήρθε στην Αθήνα να επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» όπως οι προαναφερθέντες.

Σε κάθε περίπτωση «η κοινωνία σηκώνει το κεφάλι και βαδίζει πιο σταθερά σε μια χώρα κανονική». Όπως ακριβώς σηκώνει το κεφάλι ο πρωθυπουργός από το lap top και διαβεβαιώνει για την ενδυνάμωση της χώρας και του ρόλου της στο ευρωπαϊκό και διεθνές στρέωμα και την επικέντρωση στις «ανάγκες των πολλών».

Κατ’ επέκταση και των δικών του αναγκών που φαίνεται ότι ολοένα και γίνονται μεγαλύτερες λόγω της τέταρτης αξιολόγησης, της ελάφρυνσης του χρέους, της διαπραγμάτευσης για το «Μακεδονικό», αλλά και της προσπάθειας που καταβάλλει η «καθαρή έξοδος» να μη του αφήσει κανέναν «λεκέ». Γνωρίζει ότι ήττα αργά ή γρήγορα ξεχνιέται, ενώ ο «λεκές» μένει. Και ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι θα επιστρέψει αλέκιαστος, αφού φορτώσει την «κανονικότητα» στον Μητσοτάκη.

Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα το βαθύτερο νόημα του πρωθυπουργικού spot, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ικανός να κυκλοφορήσει και video clip προκειμένου να τη βγάλει «καθαρή». Την έξοδο εννοείται. Κατά τα άλλα αν αυτό δεν λέγεται έναρξη προεκλογικής περιόδου- μακράς ή βραχείας- τότε πως λέγεται;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα