Εκλογικοί προβληματισμοί

Εκλογικοί προβληματισμοί
Εθνικές Εκλογές 2009,στιγμιότυπα απο εκλογικά τμήματα στην Αθήνα στην περιοχή του Παγκρατίου,Κυρικαή 4 Οκτωβρίου 2009 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Η άνοδος της Χρυσής Αυγής, τα πρωτοεμφανιζόμενα κόμματα και οι ευθύνες των ψηφοφόρων

Οι εκλογές βρίσκονται σχεδόν έξω από την πόρτα μας. Στην ατμόσφαιρα υπάρχει διάχυτη η ανησυχία, του τι, θα βγάλουν οι κάλπες, κοινό μυστικό, η τιμωρία των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ο κόσμος έχει θυμώσει, αγανακτήσει, πονέσει και πεινάσει γι’ αυτό και θέλει να τιμωρήσει, καταψηφίζοντας τα δύο κόμματα και ανεβά-ζοντας άλλα πιο μικρά δίνοντας τους φωνή μέσα στη Βουλή.

Παρακολουθώντας τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις, παρατηρεί κανείς, με μεγάλη ανησυχία, σπασμωδικές κινήσεις του κόσμου, που δυστυχώς όμως, έχουν αντίκρισμα, ανέβηκε π.χ. η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ χωρίς κανένα κόπο, χωρίς προβολή των ΜΜΕ, γιατί άραγε;

Απλά λοιπόν, εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει το κράτος για να αισθά-νεται ο κάτοικος ασφάλεια, υπάρχει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, γιατί λοιπόν οι κάτοικοι των γνωστών περιοχών να μην ψηφίσουν Χ.Α. αφού τα με-λη της τους προστατεύουν;

Ανεβαίνει σταθερά, ένα κομμάτι (ανεξάρτητο )δεξιό, γιατί; Γιατί υπάρχει και το κομμάτι του κόσμου που καλύπτεται από τις πατριω-τικές κορώνες του αρχηγού του!

Τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν σταθερή πορεία, υπάρχει πάντα, το δεν ξέρω, δεν απαντώ και εκεί είναι και ο μεγάλος προβληματισμός, γιατί το ποσοστό αυτό είναι μεγάλο.

Υπάρχουν όμως άλλα πρωτοεμφανιζόμενα κόμματα που δεν έχουν παρουσία στα ΜΜΕ και το μόνο μέσο που χρησιμοποιούν για να προβληθούν είναι το διαδίκτυο, π.χ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ αξίζει κανείς να μπει και να το εξετάσει (www.dimiourgiaxana.gr)

Πρέπει να ψηφίσουμε ώριμα, χωρίς εμπάθεια, χωρίς φόβο, γιατί τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών, θα παίξουν πρωτεύοντα ρόλο στην καθημερινότητα μας, ναι, συμφωνώ ότι πρέπει να πάρουν το μάθημα τους οι παλιοί, αλλά ας μη δώσουμε φωνή σ΄ αυτούς, τους όποιους , που μόνο καινούργια προβλήματα θα μας προσθέσουν και οπωσδήποτε, καμιά συνεργασία δεν θα μπορέσουν να έχουν με κα-νένα.

Σκεφθείτε, μελετείστε, ζυγίστε οραματιστείτε μια μέρα στη πολύ-φωνική Βουλή και αν σας αρέσει ο συνδυασμός, ψηφίστε.

* Η Ζωή Καραπαναγιώτη σπούδασε Διακόσμηση εσωτερικών χώρων και ζωγραφική. Επί 13 χρόνια ήταν επικεφαλής του εξωραϊστικού Συλλόγου «Ο ΛΥ-ΚΑΒΗΤΤΟΣ» με έντονη δράση στα κοινά με την τοπική αυτοδιοί-κηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα