Γνωστός-άγνωστος πόλεμος στο Σύνταγμα

Γνωστός-άγνωστος πόλεμος στο Σύνταγμα
EUROKINISSI

Ένα απίστευτο σκηνικό βίας με μάχες σώμα με σώμα διαδηλωτών του ΠΑΜΕ και κουκουλοφόρων, εκτυλίχθηκε το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες ο θλιβερός απολογισμός (Vids+ Pic)

Άλλη μια μεγάλη πορεία σε όγκο και παλμό αμαυρώθηκε από το αίμα ενός αθώου αλλά και από τραυματισμούς διαδηλωτών, αστυνομικών και βανδαλισμούς κουκουλοφόρων.

Εκατό χιλιάδες και πλέον διαδηλωτές βγήκαν και την Πέμπτη  στο δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, για τις μειώσεις μισθών και το πάγωμα των συλλογικών συμβάσεων.

Μέχρι τις 14:30 και ενώ από νωρίς το πρωί το ΠΑΜΕ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, είχε καταλάβει περιμετρικά την πλατεία Συντάγματος με αλυσίδες περιφρούρησης , απαγορεύοντας στον καθένα να εισχωρήσει, η ηρεμία ήταν δεδομένη.

 

Λόγω της αυστηρής περιφρούρησης του ΠΑΜΕ, τα μπλόκα των εργαζομένων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, είχαν εκτοπιστεί στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, στην οδό Σταδίου την Όθωνος αλλά και την οδό Φιλελλήνων.

 

Είκοσι λεπτά πριν τις 3 το μεσημέρι, ένα μπλόκο του κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", προσπάθησε να σπάσει τα μπλόκα του ΠΑΜΕ και να μεταβεί στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή για το σκηνικό της βίας  που ακολούθησε.

 

Τα μέλη του ΠΑΜΕ διαπληκτίστηκαν με το μπλόκο του κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" , όμως γρήγορα στη οδό Βασ. Γεωργίου μπροστά από το ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία" πολλοί κουκουλοφόροι κινήθηκαν εναντίον  των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, επιχειρώντας να καταλάβουν το πάνω μέρος της πλατείας.

 

Τα μπλόκα του ΠΑΜΕ αντιστάθηκαν και ακολούθησε τυφλός πετροπόλεμος  με τις αστυνομικές δυνάμεις να παρατηρούν.

Για τρία τέταρτα άνοιγαν κεφάλια εκτυλίχθηκαν μάχες σώμα με σώμα κουκουλοφόρων και διαδηλωτών του ΠΑΜΕ που φορούσαν κράνη και κρατούσαν τις σημαίες ανάποδα προτάσσοντας τα ξύλινα δοκάρια.

 

Κεφάλια άνοιξαν από τη βροχή πετρών και μαρμάρων ενώ κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα περαστικών διαδηλωτών που απλά συμμετείχαν στη διαδήλωση. Ενδεικτικό είναι ότι οι κουκουλοφόροι δεν δίστασαν να πετάξουν βόμβες μολότοφ μέσα στην πορεία του ΠΑΜΕ όπου υπήρχαν ηλικιωμένοι και γυναίκες , ενώ στην αντίπερα όχθη και κάποιοι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ "απάντησαν" στον πετροπόλεμο, πετώντας μάρμαρα στην πλατεία Συντάγματος, όπου βρισκόταν διαδηλωτές και εθελοντές.

 

Ασθενοφόρα έφθασαν  στην πλατεία Συντάγματος για να παραλάβουν τους τραυματίες, ενώ εγκλωβισμένοι βρέθηκαν και στα παρακείμενα κτίρια με  τραυματίες να μεταφέρονται, από τη Διδασκαλική Ομοσπονδίας στην οδό Ξενοφώντος.

 

 

Όταν ο αριθμός των τραυματιών άρχισε να ανεβαίνει και αφού πέρασαν 45 λεπτά διμοιρίες των ΜΑΤ βγήκαν μπροστά από τα μπλόκα του ΠΑΜΕ και άρχισε να καταδιώκουν τους κουκουλοφόρους που έστησαν οδοφράγματα στην οδό Σταδίου την οδό Φιλελλήνων αλλά και στην οδό Ερμού και Καραγιώργης Σερβίας.

 

Στις 5 επικράτησε για λίγο ηρεμία ενώ σταδιακά οι δυνάμεις των ΜΑΤ και μέχρι τις 9 το βράδυ με τη συμβολή της ομάδας Δέλτα καταδίωξαν  τους κουκουλοφόρους και τους έδιωξαν προς τη Λεωφόρου Συγγρού . Ακολούθησε επιχείρηση εκκένωσης της πλατεία Συντάγματος και της οδό Πανεπιστημίου.   

 

Πάντως  θα πρέπει να τονισθεί ότι στο Σύνταγμα κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι μέλη του ΠΑΜΕ ζήτησαν  από την αστυνομία να μην παρέμβει, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε από την άλλη πλευρά.

Γνωστός-άγνωστος πόλεμος στο Σύνταγμα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση έγιναν δεκάδες προσαγωγές 6 συλλήψεις , ενώ τραυματίστηκαν και έξι αστυνομικοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών

"Η μητέρα όλων των απεργιών" παραλύει την Ελλάδα

Πόλεμος ΠΑΜΕ με κουκουλοφόρους

SHARE: