Χάθηκαν στην ομίχλη στο δάσος – Βρέθηκαν ζωντανές 19 μέρες μετά

Χάθηκαν στην ομίχλη στο δάσος – Βρέθηκαν ζωντανές 19 μέρες μετά
Το εθνικό πάρκο Καχουράνγκι shutterstock

Οι δύο κοπέλες ξεκίνησαν για πεζοπορία για μία εβδομάδα και κατέληξαν να μείνουν στο δάσος 19 μέρες ενώ τραυματίστηκαν και οι δύο.

Στη θαλπωρή του σπιτιού τους επέστρεψαν δύο νεαρές, οι οποίες είχαν πάει για πεζοπορία σε εθνικό πάρκο στη Νέα Ζηλανδία, χάθηκαν και βρέθηκαν 19 μέρες μετά.

Οι δύο 23χρονες, η μία δασκάλα καγιάκ και η άλλη σεφ, όπως αναφέρει το BBC, έφτασαν στο εθνικό πάρκο Καχουράνγκι στις 8 Μαΐου και σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους, θα παρέμεναν εκεί τις επόμενες 6-7 μέρες, έχοντας πάρει φαγητό για αυτό το διάστημα. Χάθηκαν όμως στην ομίχλη ενώ τραυματίστηκαν και οι δύο, η μία στη μέση η άλλη στον αστράγαλο. Κατάφεραν όμως να βρουν νερό και διασώθηκαν την Τετάρτη (27/05) όταν ένα ελικόπτερο εντόπισε τον καπνό από τη φωτιά που είχαν ανάψει. Βρέθηκαν σε ένα μικρής έκτασης ξέφωτο στο δάσος.

Η αστυνομία δήλωσε ότι οι δύο κοπέλες ήταν σε καλή διάθεση αλλά “δεν είχαν φαγητό για κάποιες μέρες” ενώ η New Zealand Herald έγραψε ότι επιβίωσαν σε δύσκολες συνθήκες, με δυνατή βροχή και χαμηλές θερμοκρασίες.

Το Καχουράνγκι, στα βορειοδυτικά του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version