ΜΟΔΑ

Dior: Στηρίζει έμπρακτα τη γυναικεία ενδυνάμωση

AP Photo/Christophe Ena

Με το πρόγραμμα "[email protected]" δίνει την ευκαιρία σε 100 μη προνομιούχες φοιτήτριες από διάφορες χώρες να παρακολουθήσουν μαθήματα και να βρουν πρόσβαση στον τομέα της μόδας. Συνεργασία με την UNESCO.

Από το 2017, το πρόγραμμα καθοδήγησης Christian Dior’s "[email protected]" παρέχει εκπαίδευση σε χιλιάδες μη προνομιούχες γυναίκες σε σε όλο τον κόσμο. Υπό το φως της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού, ο γαλλικός οίκος μόδας ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμά του σε συνεργασία

Ο οίκος Dior θα ενταχθεί στον Παγκόσμιο Συνασπισμό Εκπαίδευσης της UNESCO και προσφέρει πρόγραμμα καθοδήγησης για 100 φοιτήτριες αυτό το καλοκαίρι από διάφορες χώρες, Νίγηρα, Γκάνα, Τανζανία, Τζαμάικα, Πακιστάν, Φιλιππίνες και Σρι Λάνκα.

Ο διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του Dior, Εμάνουελ Φαβρ ανέφερε σε δήλωσή του: "O Dior δεν είναι ξένος σε αντιπαραθέσεις όσον αφορά τον ρόλο της μόδας στη γυναικεία ενδυνάμωση. Είμαστε περήφανοι που βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία των γυναικών. Καθώς τα νέα κύματα του φεμινισμού συνεχίζουν, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τη διαφορά".

Οι συμμετέχουσες που θα επιλεγούν θα καθοδηγούνται από στέλεχος του Dior και θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των 10 μηνών "[email protected]" στο διαδίκτυο. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι φοιτήτριες θα μπορούν να συμμετάσχουν στο Dream for Change, ένα τοπικό πρότζεκτ, αφιερωμένο στην ενδυνάμωση των γυναικών.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: μόδα
SHARE: