ΧΙΟΝΙΑ

Εντυπωσιακό: Δείτε τη χιονισμένη Εύβοια από ψηλά

Χιονόπτωση στο όρος Γέροντας της Εύβοιας
Χιονόπτωση στο όρος Γέροντας της Εύβοιας EUROKINISSI

Μαγευτικά πλάνα από τα πρώτα χιόνια που έπεσαν στην Εύβοια και που μετέτρεψαν το τοπίο σε έναν παγωμένο "Παράδεισο". Οι εικόνες απέραντου λευκού καθηλώνουν.

Χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν την τελευταία εβδομάδα στην Εύβοια αλλά και στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Πέραν των όσων προβλημάτων προκύπτουν από την κακοκαιρία, οι εικόνες απέραντου λευκού καθηλώνουν και μαγεύουν.

Απολαύστε μια μαγευτική πτήση στην χιονισμένη Εύβοια, κοντά στην οροσειρά της Δίρφυς. Η Δίρφυς, πλέον γνωστή και ως Δίρφη, είναι σημαντική οροσειρά της κεντροανατολικής Εύβοιας. Το Δέλφι στα 1.743 μέτρα, αποτελεί την υψηλότερη κορυφή της. Εξαιρώντας τα βουνά της Κρήτης είναι το ψηλότερο βουνό της νησιωτικής Ελλάδας. Έχει έντονο ανάγλυφο και είναι αρκετά απότομη, κυρίως στην ανατολική της πλευρά. Η δυτική της πλευρά παρουσιάζει κωνικό σχήμα. Η Δίρφυς παρουσιάζει επίσης έντονες χιονοπτώσεις κατά την διάρκεια του χειμώνα, γιατί είναι εκτεθειμένη στα ψυχρά βορειανατολικά ρεύματα. Η χλωρίδα και η πανίδα της είναι αρκετά πλούσια και σε μεγάλα υψόμετρα απαντώνται σπουδαία ελατοδάση ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα απαντώνται καστανιές, δρυς, πλατάνια, πεύκα και διάφορα φυλλοβόλα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: χιόνια, drone, Κακοκαιρία
SHARE: