Έσωσε γερουσιαστές στην εισβολή στο Καπιτώλιο και βραβεύθηκε στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Έσωσε γερουσιαστές στην εισβολή στο Καπιτώλιο και βραβεύθηκε στην ορκωμοσία Μπάιντεν
Ο αστυνομικός, Ευγένιος Γκούντμαν έσωσε γερουσιαστές κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο και βραβεύθηκε στην ορκωμοσία Μπάιντεν - Χάρις @therecount

Ο αστυνομικός που απομάκρυνε τον τραμπικό όχλο από την αίθουσα της Γερουσίας, όταν δέχθηκε επίθεση το Καπιτώλιο, βραβεύθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου, συνοδεύοντας την Κάμαλα Χάρις στην ορκομωσία.

Ο αστυνομικός Ευγένιος Γκούντμαν, ο οποίος έγινε γνωστός ως ο “ήρωας του Καπιτωλίου”, μέσω των social media, πέτυχε την απομάκρυνση ενός όχλου από την αίθουσα της Γερουσίας στις 6 Ιανουαρίου, όταν φιλοτραμπικοί εισέβαλαν στο ιστορικό κτίριο και δεν φάνηκε να αντιμετωπίζονται από το σύνολο του αστυνομικού σώματος με την δέουσα κατασταλτική προσέγγιση.

Συνόδευσε την Κάμαλα Χάρις στην προεδρική ορκομωσία, ενώ παρευρέθηκε εκεί στο νέο του ρόλο ως αναπληρωτής λοχίας, μετά την προαγωγή που έλαβε.

Ο Γκούντμαν, χαίρει της συνολικής αναγνώρισης και εκτίμησης, μετά από την κυκλοφορία βίντεο που τον έδειχναν να προσπαθεί μόνος του να αντιμετωπίσει ένα πλήθος υποστηρικτών του Τραμπ -θέτοντας τον εαυτό του σε κίνδυνο- προκειμένου να οδηγήσει τους βίαιους διαδηλωτές μακριά από την αίθουσα όπου βρίσκονταν οι Γερουσιαστές.

Οι νομοθέτες του Κογκρέσου, εισήγαγαν νομοθεσία για να του απονείμουν Χρυσό Μετάλλιο, το οποίο προορίζεται για άτομα που έχουν κάνει “διακεκριμένα επιτεύγματα και συνεισφορές” στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Good News Network.

Προηγούμενοι παραλήπτες του Χρυσού Μετάλλου του Κογκρέσου περιλαμβάνουν τους Martin Luther King, Jr., Rosa Parks, τους μαθηματικούς Katherine Johnson, Dr. Christine Darden, Dorothy Vaughan και Mary Jackson για τη συμβολή τους στην επιτυχία της NASA στο Space Race.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version