“Φοβόμουν αλλά δεν ήθελα να πεθάνει”: 7χρονος έσωσε την αδερφή του από φλεγόμενο σπίτι

“Φοβόμουν αλλά δεν ήθελα να πεθάνει”: 7χρονος έσωσε την αδερφή του από φλεγόμενο σπίτι
Ο μικρός Έλι που έσωσε την αδερφή του από φωτιά

Ο μικρός ήρωας μπήκε στο σπίτι τους, που είχε τυλιχτεί στις φλόγες, άρπαξε την 22 μηνών αδερφή του από την κούνια της και την έβγαλε έξω από το παράθυρο.

Συγκίνηση προκαλεί η ηρωική προσπάθεια ενός 7χρονου αγοριού στο Τενεσί των ΗΠΑ, το οποίο έσωσε την μικρότερη αδερφή του από φωτιά που είχε ξεσπάσει στο σπίτι τους, μπαίνοντας μέσα και βγάζοντάς την από το παράθυρο.

Η φωτιά στο σπίτι εκδηλώθηκε βραδινές ώρες, πριν λίγες μέρες, όταν τα μέλη της οικογένειας κοιμόντουσαν. Κάποια στιγμή η μητέρα ξύπνησε από τη μυρωδιά του καπνού. Το σπίτι τυλίχτηκε στις φλόγες γρήγορα και η 22 μηνών κόρη παγιδεύτηκε στο δωμάτιό της. Το ζευγάρι κατάφερε να βγάλει τον 2χρονο γιο του και τον 7χρονο Έλι, ο οποίος μεγαλώνει μαζί τους σε καθεστώς αναδοχής ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει στο μικρό κορίτσι.

“Ο δικός μας Θάνος”, ένα ντοκιμαντέρ του NEWS247 για τον σπουδαίο Θάνο Μικρούτσικο, μέσα από τα μάτια και την ψυχή 20 δικών του ανθρώπων. Τραγουδοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, πολιτικοί, μουσικοί, περιγράφουν, θυμούνται, ζωγραφίζουν με λόγια και ψυχή, το πορτραίτο του Θάνου. Έρχεται την Δευτέρα 28/12 στο NEWS 24/7.

“Ο καπνός και η φωτιά ήταν τόσο πυκνά που δεν μπορούσα να φτάσω σε αυτήν”, δήλωσε ο πατέρας στο CNN. “Πήγαμε έξω για να την φτάσουμε από το παράθυρο, αλλά δεν γινόταν. Έτσι πήρα τον Έλι, που πέρασε από το παράθυρο και μπόρεσε να την πιάσω από την κούνια της”. “Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για τον Έλι. Έκανε κάτι που ένας μεγάλος δεν θα έκανε” συμπλήρωσε ο πατέρας.

“Νόμιζα ότι δεν μπορούσα να το κάνω, αλλά μετά είπα την πήρα, μπαμπά” είπε o Έλι στο CNN. “Φοβόμουν, αλλά δεν ήθελα να πεθάνει η αδερφή μου”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα