Η Βασίλισσα Ελισάβετ κυκλοφόρησε το δικό της τζιν

Η Βασίλισσα Ελισάβετ κυκλοφόρησε το δικό της τζιν
Η Βασίλισσα Ελισάβετ κυκλοφόρησε το δικό της τζιν με βότανα που καλλιεργούνται στο εξοχικό της @RCT / Shutterstock

Η βασίλισσα Ελισάβετ παρά τα 94 της χρόνια απολαμβάνει καθημερινά ένα τζιν με το μεσημεριανό της, οπότε μοιράζεται αυτή την αγάπη της λανσάροντας ένα απόσταγμα από βότανα του βασιλικού κήπου. Πόσο θα κοστίζει.

Η πανδημία φαίνεται να έκανε την 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ να πλήττει τόσο πολύ που ξεκίνησε την παραγωγή ενός τζιν που έχει αποσταχθεί από βότανα στο εξοχικό της, το επονομαζόμενο Sandringham, έκτασης 20.000 στρεμμάτων.

Οι κήποι στο βασιλικό κτήμα της στην ύπαιθρο του Norfolk παρέχουν όλα τα συστατικά για το τζιν, το οποίο κοστίζει περίπου 56 ευρώ ανά μπουκάλι και μπορεί να χρειαστούν έως και δύο εβδομάδες για να φτιαχτεί. Δυστυχώς για όσους βρίσκονται εκτός της Βρετανίας, δεν αποστέλλεται στο εξωτερικό.

Το τζιν είναι φτιαγμένο με φρούτο Sharon, επίσης γνωστό ως κινεζικό λωτό. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Sandringham, όλα όσα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του, “μεγαλώνουν στον περιφραγμένο κήπο, μέσα σε ένα προστατευμένο τοίχο στο τέλος μιας σειράς γυάλινων σπιτιών, χτισμένων πάνω στο διάσημο ιπποδρόμιο, Persimmon, που ανήκει στον βασιλιά Edward VII”

Κάθε γουλιά επομένως είναι μια μικρή γεύση της ιστορίας, με το άλλο συστατικό, τα φύλλα μυρτιάς, να προέρχονται από φυτά “που καλλιεργούνται επίσης στο κτήμα και προήλθαν από το γαμήλιο μπουκέτο της πριγκίπισσας Αλεξάνδρας στο γάμο της με τον πρίγκιπα Albert Edward”.

Ένας πρώην σεφ του Μπάκιγχαμ αναφέρει, σύμφωνα με το Good News Network, ότι η βασίλισσα απολαμβάνει το τζιν της ακόμη, επιτρέποντας στον εαυτό της καθημερινά ένα παγωμένο κοκτέιλ τζιν με μια φέτα λεμόνι στο μεσημεριανό της γεύμα.

Οι κήποι του Ανάκτορου του Μπάκιγχαμ παράγουν επίσης ένα τζιν φτιαγμένο από “λεμόνι, λοβένα, μούρα κραταίγου και φύλλα μουριάς” μεταξύ οκτώ άλλων βοτάνων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα