Ινδία: Ασθενοφόρο – τρίκυκλο φτάνει σε δύσκολες περιοχές για τη μεταφορά ασθενών με Covid-19

Ινδία: Ασθενοφόρο – τρίκυκλο φτάνει σε δύσκολες περιοχές για τη μεταφορά ασθενών με Covid-19
Ασθενοφόρο φτάνει σε ασθενείς που ζουν σε στενά σοκάκια. Youtube PrintScreen

Τα κλασικά ασθενοφόρα δεν μπορούν να εισέλθουν στις στενές λωρίδες των πυκνοκατοικημένων περιοχών, ενώ τα μινι - ασθενοφόρα φτάνουν και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές.

Η Ινδική εταιρεία Atul Auto πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα μαζική δημιουργία τρίτροχων ασθενοφόρων χαμηλού κόστους που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη μεταφορά ασθενών με Covid-19 σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Τη Δευτέρα, η εταιρεία δώρισε το πρώτο της ασθενοφόρο στο Πολιτικό Νοσοκομείο της Ραζκότ και σχεδιάζει τώρα να ξεκινήσει την εμπορική παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα, όπως γράφει η timesofindia.

“Σχεδιάσαμε αυτό το ασθενοφόρο μετά από ένα ειδικό αίτημα της επαρχίας Ραζκότ. Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο πρόκειται να φτάνει σε ασθενείς που ζουν σε στενά σοκάκια. Μετά την επιτυχία αυτού του ασθενοφόρου, σκοπεύουμε να μεταφέρουμε αυτό το μοντέλο σε όλη την Ινδία“, δήλωσε ο Τζογκε Ραντζάν, γενικός διευθυντής, Atul Auto.

Τα κλασικά ασθενοφόρα δεν μπορούν να εισέλθουν στις στενές λωρίδες των πυκνοκατοικημένων περιοχών της Ινδίας και οι ασθενείς πρέπει να βγουν έξω στα φορεία, μερικές φορές καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις. Η περιφερειακή διοίκηση της Ραζκότ σχεδιάζει να αγοράσει περισσότερα τέτοια μίνι ασθενοφόρα. Η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει περίπου 250 τέτοια ασθενοφόρα μέχρι το τέλος του έτους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα