Γονείς ανακαίνισαν εθελοντικά δημοτικό σχολείο

Γονείς ανακαίνισαν εθελοντικά δημοτικό σχολείο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μαζί με άλλους γονείς μέσα σε δύο μήνες ανακαίνισαν, με εθελοντική προσφορά και εργασία, το μεγαλύτερο μέρος του σχολείου.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς του 11ου δημοτικού σχολείου Καβάλας καθώς, με το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς αντίκρισαν μια μεγάλη αλλαγή στην εικόνα του σχολικού κτιρίου.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μαζί με άλλους γονείς μέσα σε δύο μήνες ανακαίνισαν, με εθελοντική προσφορά και εργασία, το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου, μεταμορφώνοντάς το κυριολεκτικά σ’ έναν πολύ όμορφο χώρο διδασκαλίας.

Σχολικές αίθουσες και διάδρομοι σοβατίστηκαν και βάφτηκαν, ντουλάπες, ντουλάπια και κουρτινόξυλα «φρεσκαρίστηκαν», ο εργαστηριακός εξοπλισμός στις τάξεις και τους διαδρόμους καθαρίστηκε και βάφτηκε, μωσαϊκά τρίφτηκαν αποκτώντας νέα λάμψη, κρεμάστες διορθώθηκαν και αντικαταστάθηκαν, όπως επίσης κάδρα και πίνακες ανακοινώσεων, ενώ οι διάδρομοι του σχολείου ζωγραφίστηκαν κι απέκτησαν νέα «ζωή» μέσα από εικόνες με ζωηρά χρώματα.

Από τις 22 Ιουλίου και μέχρι το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μαζί με εθελοντές γονείς, καθημερινά, με καλή διάθεση, αφιέρωναν χρόνο για την ανακαίνιση του σχολείου, που φέτος συμπληρώνει 87 χρόνια ζωής. Το 11ο δημοτικό σχολείο της συνοικίας των Ποταμουδίων, σε μια από τις πιο παλιές προσφυγικές γειτονιές της πόλης έχει έναν εμβληματικό χαρακτήρα και αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη την περιοχή.

«Όλες αυτές οι εργασίες έγιναν με χρήματα του συλλόγου αλλά και με χρήματα που συγκέντρωσαν οι ίδιοι οι δάσκαλοι του σχολείου, που θέλησαν να συνδράμουν στον σκοπό αυτό και τους ευχαριστούμε θερμά. Ήταν μια μεγάλη και κουραστική προσπάθεια αφού για δυο μήνες σχεδόν το σχολείο ήταν σαν εργοτάξιο και με το δεδομένο ότι είχε πολλά χρόνια να γίνουν τέτοιες εργασίες ανακαίνισης και καθαρισμού έπρεπε να γίνουν πάρα πολλά. Νομίζω όμως ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει όλους μας. Για την ακρίβεια βάφτηκαν, καθαρίστηκαν και εξωραΐστηκαν το ισόγειο και ο πρώτος όροφος του σχολείου μαζί με τους διαδρόμους και τις οχτώ αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Αλκμήνη Καλέντζη.

Η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου Καβάλας χορήγησε όλα τα χρώματα που ήταν απαραίτητα για τις βαφές, ενώ ο σύλλογος εικαστικών τεχνών και φιλότεχνων Καβάλας «Art Attack» ζωγράφισε όλα τα σχέδια που πλέον κοσμούν τους διαδρόμους του σχολείου. Επίσης, μέσα από χορηγίες γονέων έγιναν πολλές αντικαταστάσεις σε μέρος του εξοπλισμού που βρίσκονταν στις τάξεις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version