Κορονοϊός: 71χρονος στις ΗΠΑ επέζησε μετά από 96 μέρες σε ΜΕΘ

Κορονοϊός: 71χρονος στις ΗΠΑ επέζησε μετά από 96 μέρες σε ΜΕΘ

Ο Darell Slater νοσηλευόταν για 118 μέρες, εκ των οποίων τις 96 διασωληνωμένος. Κατάφερε να βγει νικητής και να επιστρέψει στην οικογένειά του υγιής.

Ο Darell Slater είναι το ζωντανό και φωτεινό παράδειγμα της ελπίδας. Νοσηλευόταν 118 μέρες σε νοσοκομείο, τις 96 εξ αυτών διασωληνωμένος κι όμως κατάφερε να βγει νικητής στη μακρά μάχη με τον κορονοϊό.

Ο 71χρονος από το Κάνσας νόσησε στις 13 Ιουλίου. Το ίδιο και η σύζυγός του, η οποία ωστόσο αποδείχτηκε πιο τυχερή, καθώς η ανάρρωσή της κράτησε δύο εβδομάδες. Αντιθέτως, ο Darell χρειάστηκε να ανέβει τον δικό του Γολγοθά.

Όταν οι κόρες του αντιλήφθηκαν πως το οξυγόνο του είχε πέσει αισθητά, την ώρα που το Πάρκινσον και η ρευματοειδής αρθρίτιδα επιδείνωναν την κατάστασή του, αποφάσισαν να μεταφέρουν τον ηλικιωμένο άνδρα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί διπλή πνευμονία λόγω κορονοϊού. Εκεί ξεκίνησε και το μακρύ και δύσκολο ταξίδι μέχρι τη μέρα που θα έβγαινε υγιής από το νοσοκομείο.

Μετά από μερικές ημέρες νοσηλείας, όπως δήλωσαν οι κόρες του στο CNN, οι γιατροί τους είπαν πως ο πατέρας τους ήταν ο πιο άρρωστος ασθενής του νοσοκομείου. Μάλιστα, ενώ προτάθηκε ως εναλλακτική να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο, τους ξεκαθάρισαν πως υπήρχε κίνδυνος να μην τα καταφέρει κατά τη διακομιδή. Κι όμως, ο Darell τα κατάφερε και στις 6 Αυγούστου μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, όπου τέθηκε σε ECMO ή αλλιώς σε “εξωσωματική μεμβράνη οξυγόνωσης”.

“Οι γιατροί μας είπαν πως ο κορονοϊός μπήκε σαν βόμβα στους πνεύμονές του και τους κατέστρεψε”, δήλωσε μία από τις δύο κόρες του. Στο διάστημα που ακολούθησε, η οικογένεια του 71χρονου προσευχόταν για την υγεία του, ενώ οι γιατροί έδωσαν τη δική τους μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Στις 18 Σεπτεμβρίου υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού, το οποίο βγήκε αρνητικό. Μεταφέρθηκε σε ιατρική μονάδα αποκατάστασης όπου και έμεινε για επτά εβδομάδες, μέχρι να φύγει θριαμβευτής από το νοσοκομείο μετά από μία μάχη που κράτησε 118 μέρες.

Το δικό του μήνυμα; “Απλά μην εγκαταλείπετε την ελπίδα σας”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version