Κύμα αλληλεγγύης σε εστιατόριο που προσέφερε γεύματα σε άστεγους αλλά χρεοκόπησε

Κύμα αλληλεγγύης σε εστιατόριο που προσέφερε γεύματα σε άστεγους αλλά χρεοκόπησε
Youtube

Κάτι παραπάνω από συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετώπιζε ένας εστιάτορας στις ΗΠΑ ο οποίος προσέφερε γεύματα σε άστεγους.

Ο Kazi Mannan από το Πακιστάν άνοιξε εστιατόριο στην Ουάσιγκτον το 2013 και από τότε σέρβιρε δωρεάν φαγητό σε άστεγους. Η μητέρα του ήταν εκείνη που τον έμαθε να μαγειρεύει αλλά του δίδαξε επίσης τη σημασία του να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου.

Το πακιστανικό εστιατόριο Sakina Halal Grill σέρβιρε στους πελάτες του τις μοναδικές γεύσεις του. Η διαφορά με τα υπόλοιπα ήταν ότι οι άστεγοι έτρωγαν δωρεάν.

Όταν ξέσπασε η πανδημία τα έσοδα μειώθηκαν κατακόρυφα και ο εστιάτορας βρέθηκε στο χείλος της χρεοκοπίας. Αυτό που τον ενόχλησε περισσότερο ήταν ότι αδυνατούσε να μαγειρέψει για τους άστεγους.

Έτσι, ο άνθρωπος που ποτέ δεν ζήτησε μια δεκάρα, δημιούργησε μια ιστοσελίδα μέσω της οποίας ζήτησε δωρεές ώστε να συνεχίζει να μαγειρέψει για εκείνους που έχουν ανάγκη.

Η ανταπόκριση του κόσμου τον άφησε άφωνο. Άνθρωποι από το Μπαγκλαντές, το Λονδίνο, την Αϊτή και άλλες περιοχές του πλανήτη άρχισαν να κάνουν δωρεές. Μέχρι στιγμής το ποσό που έχει συγκεντρωθεί υπερβαίνει τις 322.000 δολάρια κι όπως λέει ο ίδιος “αυτό είναι ένα μαξιλάρι ώστε να συνεχίσω να προσφέρω δωρεάν γεύματα”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα