Θεσσαλονίκη: Μαθητές λυκείου έφτιαξαν εκπαιδευτικό site για να βοηθήσουν μαθητές δημοτικού   

Θεσσαλονίκη: Μαθητές λυκείου έφτιαξαν εκπαιδευτικό site για να βοηθήσουν μαθητές δημοτικού   
ΑΠΕ ΜΠΕ

Τρεις μαθητές λυκείου δημιούργησαν εκπαιδευτική ιστοσελίδα ωστε να βοηθήσουν τους μαθητές δημοτικού εν μέσω πανδημίας.

Έβλεπαν τα αδέλφια τους να περνούν ατελείωτες ώρες παίζοντας βιντεοπαιχνίδια εν μέσω πανδημίας και αποφάσισαν να τα βοηθήσουν και να αλλάξουν με δημιουργικό τρόπο, την καθημερινότητα τους. Μια ομάδα εννιά μαθητών και μαθητριών λυκείου, η Εdu4Kids, δημιούργησε website και βοήθησε εκατοντάδες μαθητές του δημοτικού να ανταπεξέλθουν στα μαθήματα τους εν μέσω πανδημίας, αλλά και να αντιμετωπίσουν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, τον εγκλεισμό και την αναστολή των δια ζώσης μαθημάτων τους.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, όταν ο Κωνσταντίνος Ανδριώτης, μαθητής τρίτης λυκείου, δημιούργησε κάποια κουίζ για να βοηθήσει τα αδέλφια του. Όπως ο ίδιος ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104.9FM», «κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, άρχισα να κάνω κάποια τεστ για να βοηθήσω τα αδέλφια μου και τη μητέρα μου που είναι δασκάλα και ήθελε να τα στέλνει στους μικρούς μαθητές της. Τα τεστ αυτά άρεσαν πάρα πολύ στους μαθητές, το ίδιο και στα αδέλφια μου».

Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε υποστηρικτές και δύο ακόμα συμμαθητές του.

«Αποφασίσαμε μαζί με τον Δημήτρη Γραικό και τον Ντανιέλ Κοτόρρι, να δημιουργήσουμε το δικό μας εκπαιδευτικό website, στο οποίο θα ανεβάζαμε αυτά τα τεστ με βάση την ύλη που υπάρχει σε κάθε τάξη και πήγε πάρα πολύ καλά».

Οι τρεις συμμαθητές και φίλοι, φέτος είναι στην τρίτη λυκείου και όλοι έχουν περάσει με πλήρη υποτροφία σε πανεπιστήμια της Αμερικής. Ο Κωνσταντίνος επιθυμεί να σπουδάσει χημικός μηχανικός, ο Δημήτρης βιολογία και πολιτικές επιστήμες και ο Ντάνιελ φυσική και πολιτικές επιστήμες.

«Η εκπαίδευση δεν είναι κάτι που θα θέλαμε να ακολουθήσουμε, διότι ο στόχος μας ήταν να βοηθήσουμε τα παιδιά εν μέσω πανδημίας», διευκρινίζει ο Δημήτρη Γραικός και ο Ντανιέλ Κοτόρρι περιγράφει πως έβλεπε τον αδελφό του να παίζει συνέχεια βιντεοπαιχνίδια και όπως εξομολογείται, «ήταν μια εικόνα που δεν ήθελα να βλέπω και έτσι ξεκινήσαμε αρχικά για να βοηθήσουμε τα αδέλφια μας και στη συνέχεια το σχολείο μας, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, μας βοήθησε να το αναπτύξουμε πολλά βήματα παραπέρα».

«Πέρυσι στο πρώτο web site που δημιουργήσαμε, είχαμε 2000 προβολές και 800 συνδρομητές και αυτό μας εξέπληξε ευχάριστα και αποφασίσαμε να προσθέσουμε και αλλά παιδιά στην ομάδα. Έτσι ήρθαν και έξι κορίτσια της δευτέρας λυκείου που ήθελαν να βοηθήσουν και δημιουργήσαμε ένα νέο web site πολύ πιο ωραίο και εύκολο για τους μαθητές χρήστες, με καινούργια τεστ στα μαθηματικά, στη γλώσσα, στη φυσική και στη μελέτη περιβάλλοντος, αγγλικά σε όλες τις τάξεις και τεστ στα βασικά επίπεδα στα γαλλικά, ισπανικά και γερμανικά» εξηγούν τα μέλη της ομάδας Εdu4Kids.

Όπως λένε, «το εγχείρημα αυτό δεν θα σταματήσει, εμείς θα φύγουμε για σπουδές στη Αμερική, ωστόσο θα το συνεχίσουν τα παιδιά που θα πάνε στην τρίτη λυκείου. Θα ωφελήσει τα παιδιά του δημοτικού και εν μέσω καραντίνας αλλά και όταν όλα αυτά τελειώσουν, διότι πάντα βοηθάει να κάνεις επανάληψη στην ύλη σου και να μπαίνεις στο γυμνάσιο πιο προετοιμασμένος».

«Παράλληλα με τo web site, δημιουργήσαμε και τρία βιβλία, ένα για την πρώτη και τη δευτέρα δημοτικού, ένα για την τρίτη και την τετάρτη και ένα για τις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού», αναφέρει ο Κωνσταντίνος και τονίζει πως «πιστεύουμε πολύ σε αυτή την προσπάθεια. Με το πρότζεκτ μας, θα συμμετάσχουμε και στον διαγωνισμό που διοργανώνει ‘’Το Χαμόγελο του παιδιού”, ΥouSmile. Μάλιστα έχουμε δημιουργήσει και ένα βίντεο για να παρουσιάσουμε την ομάδα μας καθώς θεωρούμε ότι είναι μια προσφορά από τα παιδιά, για τα παιδιά».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version