Έρευνα του News 247: Πολιτική, θέσεις και μαζική αντίδραση (2ο μέρος)

Έρευνα του News 247: Πολιτική, θέσεις και μαζική αντίδραση (2ο μέρος)

Ένα αφελές συμπέρασμα για τη γενιά των 18 έως 35 ετών, είναι ότι πρόκειται για απολιτική στο σύνολό της. Τα ευρήματα της έρευνας δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Ισως μόνον φαίνονται έτσι

Ένα στοιχείο σοκ, είναι ο τρόπος με τον οποίο οι νέοι άνθρωποι σκοπεύουν να αντιδράσουν απέναντι σε αυτό που “γίνεται γι’αυτούς χωρίς αυτούς”. Είναι διάχυτη ανάμεσά τους η αντίληψη, ότι όχι μόνον δεν συμμετείχαν στη δημιουργία αυτής της κρίσης, αλλά στην πραγματικότητα είναι η γενιά πάνω στην οποία θα ξεσπάσει και θα φέρει αδιέξοδα, προβλήματα και πίεση πρωτόγνωρη.

Και θα ρίξει πάνω στις πλάτες μίας ολόκληρης γενιάς, δεκαετίες συσσωρευμένης αδράνειας απραξίας, κακοδιαχείρισης και αναβολών, τέτοιες, που κατέστησαν την κρίση σχεδόν αναπόφευκτο αποτέλεσμα και την πίεση αναπόδραστο μέλλον.

Τι λέει λοιπόν αυτή η γενιά;

Τα ευρήματα της έρευνας, ανατρέπουν μερικές καθιερωμένες πεποιθήσεις.

Όπως για παράδειγμα, ότι η πίεση που συνοδεύει την απογοήτευση οδηγεί κατ’αρχήν σε συνολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Η γενιά αυτή δεν είναι απολιτική. Απλώς αποδοκιμάζει σε ποσοστό 35% το σύστημα που κληρονόμησε και επιλέγει την αποχή από τις εκλογές, ενώ στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό αυτό φτάνει το εκπληκτικό 48%!

Είναι πολιτική θέση λοιπόν αυτή και ενισχύεται από το γεγονός, ότι το 33% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα αντιδράσει με συμμετοχή σε μαζικές διαμαρτυρίες. Μάλιστα, στις ηλικίες από 18-22 ετών, το ποσοστό φτάνει στο 40%! Συνολικά λοιπόν η δράση, ως αντίδραση αθροίζεται στο 68% του συνόλου και δεν είναι απλώς μάντεις κακών, όσοι προδικάζουν πως η πίεση θα εκτονωθεί με ένταση και σκληρές αντιδράσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα