Η Τουρκία επιστρέφει ακίνητα της ελληνικής ομογένειας

Η Τουρκία επιστρέφει ακίνητα της ελληνικής ομογένειας

Επέστρεψε στην Ελλάδα η Τουρκία τους τίτλους της Αστικής Σχολής Γαλατά, μετά από συμφωνία στους τίτλους ιδιοκτησίας. Διαβάστε αναλυτικά για την συγκινητική απόφαση της Τουρκίας

Κατεσχεμένα ακίνητα της ελληνικής ομογένειας επέστρεψε η Τουρκία . Πρόκειται για την επιστροφή των τίτλων ιδιοκτησίας της Αστικής Σχολής Γάλατα στη διοίκηση του ομώνυμου ομογενειακού ιδρύματος, όπως αναφέρει και σε σχετικό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα “Radikal” .

Σε ανακοίνωσή του, ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές υποθέσεις Εγκεμέν Μπαγίς, αναφέρει πως στις 22 Μαρτίου 2012, συνετελέσθει η πρώτη επιστροφή περιουσίας στα πλαίσια του νόμου που ετέθη σε εφαρμογή την 27η Αυγούστου 2011.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εξέφρασε τη βαθιά ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.

Μιλώντας με τον πρώην πρωθυπουργό στο Φανάρι, ο Πατριάρχης σημείωσε ότι χάρη στην τολμηρή ηγεσία του κ. Ερντογάν, αλλά και της Κυβερνήσεώς του, αναπνεύσαμε σε πολλά θέματα.

Ακόμη χθες, πήραμε και τον τίτλο ιδιοκτησίας ενός μεγαλοπρεπούς κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου του Γαλατά, το οποίο είχε κατασχεθεί από τις Αρχές”.

Η επιστροφή του κτιρίου της Σχολής του Γαλατά θεωρείται στο Φανάρι συμβολική, για δύο λόγους.

Πρώτον διότι αποτελεί την πρώτη έμπρακτη επιστροφή σημαντικής περιουσίας, δεύτερον διότι βρίσκεται δίπλα τους τρεις ιστορικούς ναούς του Γαλατά που έχουν καταλάβει οι λεγόμενοι Τουρκοχριστιανοί , της οικογενείας του ΠΑΠΑΕΥΤΙΜ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα