Η τουρκική απειλή για Ελλάδα και Κύπρο

Η τουρκική απειλή για Ελλάδα και Κύπρο

Το σχέδιο "Μπαρμπαρόσα" έσπειρε τον πανικό στην Ελλάδα επισημαίνει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Sabah. Η επιχείρηση αποτελεί αντίδραση της Τουρκίας απέναντι στο Ισραήλ

Αναφορά για “πανικό στην Ελλάδα” εξαιτίας της επιχείρησης με κωδικό όνομα “Μπαρμπαρόσα” πραγματοποιεί η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Το σχέδιο, όπως σημειώνεται, θα εδραιώσει τη δύναμη της Τουρκίας στις θάλασσες του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου.

Η εφημερίδα αναφέρεται σε παρουσία του στόλου της γειτονικής χώρας στα νότια της Κύπρου, όπου έχουν προγραμματιστεί εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αέριου.

Σημειώνεται ακόμη ότι οι αυστηρές προειδοποιήσεις της Τουρκίας σχετικά με τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και τα σχέδιά της να βγάλει πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο, έχουν προκαλέσει φόβο και ανασφάλεια και στους Ελλαδίτες και τους Ελληνοκυπρίους, προκαλώντας αντιδράσεις στην ελληνική πλευρά.

Στο άρθρο υπάρχει και η αντίδραση από την ελληνική και την κυπριακή πλευρά, παραθέτοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου.

“Όποια και αν είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, το έθνος είναι αποφασισμένο να προστατέψει τα κυριαρχικά του δικαιώματα”, σημείωσε ο Πάνος Μπεγλίτης, με τον Στέφανο Στεφάνου να επισημαίνει ότι η Τουρκία απειλεί ξανά.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η Μεσογειακή Ασπίδα θα διευρυνθεί, με την Τουρκία να εγκαθιδρύει παρουσία και στην Αδριατική, την Ερυθρά Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό.

Αναφέροντας αυτά, η τουρκική εφημερίδα Sabah κάνει λόγο για ευρύτερη παρουσία του τουρκικού στόλου στις θάλασσες με αφορμή τη ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων της με το Ισραήλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα