Ιερό σκάνδαλο με εικονικές δωρεές ενός εκατομμυρίου ευρώ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Υπόθεση φοροδιαφυγής με δωρεές-μαϊμού προς εκκλησίες αποκαλύφθηκε στα Φάρσαλα. Διαβάστε αναλυτικά

Περισσότερα από 45 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση φοροδιαφυγής, από δωρεές - μαϊμού προς εκκλησίες στα Φάρσαλα Λάρισας.

Σύμφωνα με το "Έθνος", ανάμεσα στα αναμεμειγμένα άτομα βρίσκονται και ιερείς, που παρείχαν αποδείξεις για μεγάλα ποσά εικονικών δωρεών.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, όταν -μετά από καταγγελίες- οι έλεγχοι των οικονομικών αρχών έφεραν στο φως εικονικές δωρεές επιχειρηματιών και βιομηχάνων σε εκκλησίες και μοναστήρια των Φαρσάλων, με σκοπό να έχουν φοροαπαλλαγές.

Για παράδειγμα, κάποιος που έδινε 20 ευρώ σε έναν ναό, έπαιρνε απόδειξη για 2.000 ευρώ ή έπαιρνε την απόδειξη χωρίς να έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως βρέθηκε δήλωση φόρου εισοδήματος επιχειρηματία που φέρεται να έχει κάνει δωρεά 40.000 ευρώ σε εκκλησία, αλλά το ποσό δεν βρέθηκε πουθενά.

Μεγάλο μέρος των δήθεν δωρεών αυτών δεν είχαν καν καταγραφεί στα βιβλία των ενοριών, ωστόσο κόπηκαν κανονικά βεβαιώσεις και τα χρήματα στην πορεία... έβγαλαν φτερά.

Ένας από τους εμπλεκόμενους ιερείς έχασε λίγο αργότερα τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα και άλλοι δύο ιερείς τέθηκαν αμέσως σε διαθεσιμότητα.

Το θέμα έφτασε τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι τη Βουλή και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αποκάλυψε, πως βρέθηκαν πλαστές βεβαιώσεις δωρεών στους ιερούς ναούς Αγίας Αικατερίνης, Αγίου Αντωνίου, Αγίου Γεωργίου, Αγίας Σοφίας, όλοι στην επαρχία Φαρσάλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θρησκεία
SHARE: