Παλαιστίνη: Χωρίς την παρουσία πιστών η χριστουγεννιάτικη λειτουργία στη Βηθλεέμ

Παλαιστίνη: Χωρίς την παρουσία πιστών η χριστουγεννιάτικη λειτουργία στη Βηθλεέμ
Πιστή στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ την παραμονή των Χριστουγέννων AP

Μόνο με κληρικούς θα διεξαχθεί εφέτος η καθιερωμένη χριστουγενιάτικη λειτουργία στη Βηθλέεμ λόγω των μέτρων ασφαλείας για τον κορονοϊό.

Η χριστουγεννιάτικη λειτουργία στη Βηθλεέμ, την οποία παρακολουθεί πλήθος κόσμου στην πόλη αυτή της Δυτικής Όχθης, θα τελεστεί φέτος χωρίς την παρουσία πιστών λόγω των περιορισμών κατά του κορονοϊού, δήλωσε την Πέμπτη ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι και ξένοι προσκυνητές παρευρίσκονται τα μεσάνυχτα στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης δίπλα στη Βασιλική της Γεννήσεως, τον τόπο όπου γεννήθηκε ο Ιησούς σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση.

“Λόγω της πανδημίας και για την ασφάλεια όλων, η λειτουργία τα μεσάνυχτα θα τελεστεί μόνο με την παρουσία των κληρικών και η λειτουργία θα μεταδοθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο Palestine TV σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Μαχμούντ Αμπάς κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους της εκκλησίας στη Ραμάλα, την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.

Η Παλαιστινιακή Αρχή επέβαλε στις αρχές της εβδομάδας εκ νέου καραντίνα σε ορισμένα κυβερνεία της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και επέκτεινε την απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα σε όλο το έδαφος, για να καταπολεμήσει την αναζωπύρωση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα