Μέγκαν Μαρκλ: Κέρδισε μήνυση για το κλεμμένο γράμμα προς τον πατέρα της

Μέγκαν Μαρκλ: Κέρδισε μήνυση για το κλεμμένο γράμμα προς τον πατέρα της
H Μέγκαν Μάρκλ κατά τη διάρκεια δεξίωσης στο Παλάτι του Μπάγκινγχαμ Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Το γράμα προς τον αποξενωμένο πατέρα της, που διέρευσε ο ίδιος σε βρετανική εφημερίδα, ανήκει ξανά στην Μέγκαν Μαρκλ.

Η Δούκισα του Σάσεξ κατάφερε να κερδίσει μήνυση πνευματικών δικαιωμάτων ενάντια στην εφημερίδα Mail on Sunday, με την κατηγορία της παράνομης έκδοσης μιας χειρόγραφης επιστολής προς τον πατέρα της, Τόμας Μαρκλ.

Η 39χρονη Μέγκαν είχε μηνύσει την εταιρεία Associated Newspapers Limited (ANL), που είναι υπεύθυνη για την έκδοση της MailOnline, υποστηρίζοντας πως είχε δημοσιεύσει παράνομα εντός άρθρων, τμήματα από επιστολή προς τον 76χρονο πατέρα της, με τον οποίο σήμερα δεν διατηρεί καμία επαφή.

Σύμφωνα με το Sky News, η προσφυγή της Μέγκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς κρίθηκε πως οι αιτιάσεις της Μαρκλ προς την εταιρεία είναι ορθές, χωρίς μάλιστα να αξιολογηθεί ως αναγκαίο να πάει η υπόθεση σε πλήρη δίκη

Ο Λόρδος Γουάρμπι ανέφερε μεταξύ άλλων πως η έκδοση της επιστολής ήταν “κατά κανόνα εκτός νομικών πλαισίων, άρα παράνομη. Πρόκειτια για προσωπικό, ιδιωτικό γράμμα”.

Η ANL από την πλευρά της, είχε ισχυριστεί πως ο Τζέισον Νεφ, πρωην γραμματέας επικοινωνίας του Πρίγκηπα Χάρι και της Μέγκαν, ήταν ένας εκ των συγγραφέων της επιστολής, άρα το Παλάτι πρέπει να οριστέι ως συν-ιδιοκτήτης των πνευματικών δικαιωμάτων της επιστολής.

Αλλά σύμφωνα με την γραπτή κατάθεση του ίδιου του Νεφ, αλλά και του νομικού εκπροσώπου του Παλατιού,δεν υπάρχει καμία σύνδεση ιδιοκτησίας τους με το γράμα της Μάρκλ. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Νεφ, η Μάρκλ και ο Πρίγκηπας Χάρι μοιράστηκαν μια draft εκδοχή του γράμματος “έχοντας έντονη οδύνη” με τον πελάτη τους, χωρίς όμως εκείνος να επηρεάσει επ’ουδενί τρόπο το περιεχόμενο αυτού.

H επιστολή δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη Mail το 2019, με την Μαρκλ να εκφράζει ανείπωτο πόνο προς τον πατέρα της. Έγραφε: “Το να μαθω τη βδομάδα του γάμου μου μέσα από tabloids πως είχες πάθει καρδιακή προσβολή με τρόμαξε. Σε πήρα τηλέφωνο , σε ικέτεψα να δεχτείς τη βοήθεια μου, έστειλα άνθρωπο σπίτι σου. Αντί να μου μιλήσεις και να δεχτείς την βοήθεια, μου έκλεισες το τηλέφωνο και επέλεξες να μιλήσεις στα tabloids”

Σύμφωνα με την Mail, ο Τόμας Μαρκλ είχε διαρρεύσει την προσωπική επιστολή της κόρης του στο έντυπο τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα