Sputnik V: Ο ΥΠΕΞ του Μεξικού πάει στη Ρωσία για να συζητήσει για το ρωσικό εμβόλιο

Sputnik V: Ο ΥΠΕΞ του Μεξικού πάει στη Ρωσία για να συζητήσει για το ρωσικό εμβόλιο

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, ο Μαρσέλο Εμπράρδ θα επισκεφτεί την Ρωσία για να συζητήσει για την διανομή και την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, ο Μαρσέλο Εμπράρδ, θα επισκεφθεί τη Μόσχα από την 24η ως την 28η Απριλίου για συνομιλίες με τον ομόλογό του της Ρωσίας, τον Σεργκέι Λαβρόφ, και αξιωματούχους που είναι αρμόδιοι για την παραγωγή και τη διανομή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για την COVID-19, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του χθες Τετάρτη.

Ο κ. Εμπράρδ είχε ανακοινώσει πως σκόπευε να ταξιδέψει στη Ρωσία, στην Κίνα, στην Ινδία και στις ΗΠΑ προκειμένου να λάβει διαβεβαιώσεις ότι οι συμφωνίες για την παράδοση εμβολίων θα τηρηθούν.

Ως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Μεξικό των 126 εκατομμυρίων είχε λάβει 16,9 εκατ. δόσεις εμβολίων – των Pfizer/BioNTech, της Sivovac, της AstraZeneca, της CanSino και του Sputnik V –, σύμφωνα με κυβερνητικά δεδομένα.

Με 210.812 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2.291.246 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, το Μεξικό καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο.

Προχθές Τρίτη, η Μαρία Ελένα Άλβαρες-Μπούιλα, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Επιστήμης και Τεχνολογίας (CONACYT), τόνισε πως το Μεξικό σκοπεύει να αναπτύξει εγχωρίως εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό το οποίο αναμένεται να λάβει άδεια επείγουσας χρήσης και να είναι διαθέσιμο τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο φέτος.

Η κλινική δοκιμή του μεξικανικού υποψήφιου εμβολίου, το οποίο βαπτίστηκε Patria («Πατρίδα») – αναπτύσσεται από την Avimex, εταιρεία που παράγει κτηνιατρικό υλικό και εμβόλια, με τεχνολογία του Icahn School of Medicine at Mount Sinai (Νέα Υόρκη), ενώ βασίζεται σε μια πρωτεΐνη που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν – σχεδιάζεται να αρχίσει μέσα στον μήνα, πρόσθεσε η κυρία Άλβαρες-Μπούιλα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version