Χίος: Στη φυλακή 17 πρόσφυγες και μετανάστες για τα επεισόδια στην ΒΙΑΛ

Χίος: Στη φυλακή 17 πρόσφυγες και μετανάστες για τα επεισόδια στην ΒΙΑΛ
astraparis

Μετά την καταδίκη τους 17 πρόσφυγες και μετανάστες οδηγήθηκαν στις φυλακές του νησιού. Ποιες ποινές επιβλήθηκαν.

Στη φυλακή θα οδηγηθούν 17 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι καταδικάσθηκαν σε ποινές φυλάκισης από 3,5 έως 4 χρόνια, για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια που έγιναν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο, 28 και 29 Φεβρουαρίου 2020. 

Οπως αναφέρει το astraparis.gr το μονομελές πλημμελειοδικείο Χίου που δίκασε την υπόθεση σε δύο διαφορετικές ομάδες των κατηγορουμένων, από τις 2.30 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα της Τρίτης 3 Μαρτίου 2020, αποφάσισε να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεσή τους, που σημαίνει ότι θα παραμείνουν κρατούμενοι και εν συνεχεία θα γίνει η μεταγωγή τους στις φυλακές. 

Στις δύο υποθέσεις που εκδικάσθηκαν, ήταν πέντε άτομα στην πρώτη και 13 στην δεύτερη, ενώ για έναν από τους 13 που ήταν ανήλικος αποφασίσθηκε να μην δικασθεί και η δίκη του θα γίνει άλλη ημέρα. Και οι 17 καταδικασθέντες κατηγορούντο για διατάραξη οικιακής ειρήνης και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ενώ δύο εξ αυτών μία γυναίκα και ένας άνδρας και για παράνομη οπλοφορία, όλοι δε συνελήφθησαν την Παρασκευή και το Σάββατο κατά τα επεισόδια μεταξύ αραβόφωνων και Σομαλών στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ. 

Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν από το δικαστήριο ήταν για τους δεκαπέντε 3,5 χρόνια φυλάκισης και για τους δύο τέσσερα χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 600 ευρώ. Την ίδια πρόταση είχε κάνει και η εισαγγελέας της έδρας. Όλοι οι καταδικασθέντες, οι περισσότεροι Αφρικανοί και κυρίως Σομαλοί, στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι δεν είχαν συμμετοχή στα επεισόδια ή και ότι συνελήφθησαν είτε στις σκηνές τους μέσα ή έξω από αυτές ή έξω από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, στην είσοδο, όπου είναι το σημείο πληροφοριών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα