Το μπιλιάρδο της Κεντροαριστεράς

η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διοργανώνει ημερίδα για τη διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων.
Εισαγωγή: Βασίλης Κεγκέρογλου Γραμματέας Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης 

Ομιλία: Φώφη Γεννηματά, Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ

Χαιρετισμοί:  
β’Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Πρόεδρος ΔΗΜΑΡ
β’Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης Κ.Ο. της  Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Συνοπτική παρουσίαση πρότασης: Σπύρος Φράγκος
σΤΗ ΦΩΤΟ  Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ   ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διοργανώνει ημερίδα για τη διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων. Εισαγωγή: Βασίλης Κεγκέρογλου Γραμματέας Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ομιλία: Φώφη Γεννηματά, Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ Χαιρετισμοί: β’Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Πρόεδρος ΔΗΜΑΡ β’Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Συνοπτική παρουσίαση πρότασης: Σπύρος Φράγκος σΤΗ ΦΩΤΟ Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Ούτε παραγγελία να είχε το Κίνημα Αλλαγής τις τελευταίες δημοσκοπήσεις...

Ούτε παραγγελία να είχε το Κίνημα Αλλαγής τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που αφήνουν περιθώρια για άνετη κατάκτηση της τρίτης θέσης – και μάλιστα αρκετά πάνω από την Χρυσή Αυγή: εν όψει του ιδρυτικού συνεδρίου που ξεκινά την Παρασκευή, μία τονωτική ένεση ήταν ό,τι έπρεπε. Αλλά δεν αρκεί...

Ο χώρος της κεντροαριστεράς πέρασε από 40 κύματα την εποχή των Μνημονίων: το 44% του 2009 κατέληξε να έχει ως μοναδική βεβαιότητα την είσοδο στη Βουλή – ενώ οι ψηφοφόροι αναζήτησαν τις χαμένες προσδοκίες τους είτε προς τα αριστερά, είτε προς τα δεξιά.

Οι εκπρόσωποι του «νέου δικομματισμού» - οι κ.κ Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης – ακολουθούν εντελώς διαφορετική προσέγγιση προς το Κίνημα Αλλαγής: η μεν ΝΔ , που γνωρίζει ότι υπάρχουν ορισμένα στελέχη της κεντροαριστεράς τα οποία ευχαρίστως θα απαντούσαν θετικά στο όποιο προσκλητήριο Μητσοτάκη, προχωρεί κατά καιρούς σε επιθέσεις φιλίας, προκειμένου να συντηρήσει μία σχέση , η οποία ωστόσο έφθειρε και τις δύο πλευρές στο παρελθόν.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί εντελώς διαφορετική τακτική: γνωρίζοντας ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοφόρων που οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία , προηγουμένως ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, κινείται επιθετικά , τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο εσωτερικό της χώρας, επιχειρώντας να θυμίζει στο εκλογικό σώμα όλα εκείνα που το οδήγησαν να εγκαταλείψει τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα όμως, φροντίζει να συντηρεί με γενικολογίες ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας κάπως, κάπου, κάποτε.

Η αλήθεια είναι ότι στην σοσιαλδημοκρατική ομάδα της Ευρώπης, ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατακτήσει πολλές συμπάθειες – παρά το γεγονός ότι δεν δέχεται να ταυτιστεί με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα. Δεν είναι μόνον το γεγονός ότι η αλλαγή στάσης μετά το δημοψήφισμα εξασφάλισε στον ΣΥΡΙΖΑ αρκετούς συνομιλητές από την σοσιαλδημοκρατία – είναι και το γεγονός ότι πρόκειται για πρωθυπουργό, κάτι σπάνιο στις μέρες μας για τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει επιθέσεις φιλίας στους ψηφοφόρους του που τράβηξαν δεξιά: πήγαν εκεί εν αναμονή της εξουσίας και δεν πρόκειται να αλλάξουν γνώμη. Όμως, ο «αντισύριζα» λόγος των περισσοτέρων στελεχών του, σίγουρα δεν βοηθά την επαναπροσέγγιση με εκείνους που τράβηξαν αριστερά. Άλλωστε, ακόμα κι αν το έχουν μετανιώσει, δεν είναι έτοιμοι να ακούσουν κάποιον να τους λέει πόσο λάθος έκαναν...

* Ο Στέφανος Τζανάκης είναι διευθυντής του NEWS 24/7.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής

ADVERTISING

SHARE: