ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ

Όλες οι ειδήσεις που αφορούν τον Ισίδωρο Ντογιάκο. Ο Ισίδωρος Ντογιάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1956. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εισήχθη στον εισαγγελικό κλάδο το έτος 1983. Από τον Ιούλιο του 2022 κατέχει τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Άρειος Πάγος

Εντολή Ντογιάκου για εισαγγελική έρευνα για τους διαλόγους στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. με νονούς της νύχτας

Τη άμεση διενέργεια έρευνας για τους διαλόγους μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., που ήρθαν στο φως από εφημερίδα, ζήτησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Έρευνα διέταξε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Από την εκδήλωση «”Μένουμε Ευρώπη”; Υποκλοπές, δικαιώματα και κράτος δικαίου» στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Υποκλοπές: Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση «”Μένουμε Ευρώπη”; Υποκλοπές, δικαιώματα και κράτος δικαίου» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα, γράφει για την ανάγκη μιας μεγάλης θεσμικής τομής.

Κωνσταντίνος Τασούλας

Πρώτα ο Ντογιάκος και τώρα ο Τασούλας "θάβουν" το σκάνδαλο των υποκλοπών...

Εκτός από την κυβέρνηση, που έχει κινήσει γη και ουρανό για να μείνουν οι παρακολουθήσεις στο σκοτάδι, στην επιχείρηση κουκουλώματος πρωταγωνιστούν πλέον ο ανώτατος εισαγγελέας και ο πρόεδρος της Βουλής.

Υποκλοπές: Ο Ράμμος πιέζει την κυβέρνηση - Ζητά διευκρινίσεις για την ενημέρωση των πολιτών

Υποκλοπές: Ο Ράμμος πιέζει την κυβέρνηση - Ζητά διευκρινίσεις για την ενημέρωση των πολιτών

Διευκρινίσεις επί της διαδικασίας που θα ακολουθείται για την ενημέρωση των πολιτών με βάση τον νόμο της κυβέρνησης ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνης ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Ισίδωρος Ντογιάκος

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Ντογιάκο: "Έχει αρμοδιότητα να γνωμοδοτεί επί θεμάτων με γενικότερο ενδιαφέρον"

Ανακοίνωση υπέρ της δυνατότητας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να γνωμοδοτεί επί θεμάτων που παρουσιάζουν γενικότερο ενδιαφέρον εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Οι έξι "στόχοι" της ΕΥΠ και το παρασκήνιο του αυτογκόλ Ντογιάκου

Οι έξι "στόχοι" της ΕΥΠ και το παρασκήνιο του αυτογκόλ Ντογιάκου

Η ΑΔΑΕ ολοκλήρωσε τους ελέγχους στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για πρόσωπα σε κορυφαία θεσμικά αξιώματα. Ο εκνευρισμός στο Μαξίμου και ο πόλεμος στο εσωτερικό της ανεξάρτητης Αρχής.

Μάριο Ντράγκι

Σπύρος Δερβενιώτης: Ντράγκι όπως Ντογιάκος

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Μέρα 25, Σπύρος Δερβενιώτης ρίχνει φως στο σκοτεινό παρασκήνιο που οδήγησε στην επιβολή των capital controls και του κλεισίματος των Τραπεζών το 2015 από την ΕΚΤ και το Μάριο Ντράγκι.

Ψηφοδέλτιο σε κάλπη

Ο Ντογιάκος μπορεί να "φτιάξει" την κυβέρνηση των άλλων…

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν είναι (τυπικά) πολιτικό πρόσωπο. Είναι ανώτατος λειτουργός της δικαιοσύνης, ο οποίος με όσα λέει και κάνει(πρέπει να) αποσκοπεί στη διαλεύκανση υποθέσεων και στη ορθή απονομή της.

Ισίδωρος Ντογιάκος

ΔΣΑ για γνωμοδότηση Ντογιάκου: "Κατηγορηματικά αντίθετοι με την έκδοση και το περιεχόμενο της"

Κατηγορηματικά αντίθετος με την έκδοση και το περιεχόμενο της γνωμοδότησης Ντογιάκου, δηλώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά την έκτακτη σύσκεψη του συλλόγου.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος

Σφυρίζει αδιάφορα το Μαξίμου παρά το σφυροκόπημα συνταγματολόγων για Ντογιάκο

“Η κυβέρνηση δεν αντιδικεί με την επιστημονική κοινότητα”, δήλωσε ο Γ. Οικόνομου απαντώντας στην κριτική 16 συνταγματολόγων και όχι μόνο για τη γνωμοδότηση Ντογιάκου για ΑΔΑΕ 

Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος: "Το ρυπαρό δίκτυο μέσα στην ΕΥΠ είναι το δίκτυο Μητσοτάκη"

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε τη γνωμοδότηση Ντογιάκου τονίζοντας ότι "λειτουργεί με τρόπο ώστε να μη βγουν τα πράγματα στο φως" ενώ σημείωσε ότι "με τη στάση της η ΝΔ μας γυρνά πίσω από το δημοκρατικό συμβόλαιο της μεταπολίτευσης".

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος

Νίκος Παρασκευόπουλος: Ποινικές ευθύνες κορυφαίων

Με άρθρο-παρέμβαση ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και καθηγητής του ΑΠΘ Νίκος Παρασκευόπουλος καταγράφει τις πιθανές ποινικές ευθύνες του Πρωθυπουργού και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών.

Υποκλοπές: Συνταγματολόγοι κατά Ντογιάκου - "Σειρά σοβαρών ατοπημάτων"

Υποκλοπές: Συνταγματολόγοι κατά Ντογιάκου - "Σειρά σοβαρών ατοπημάτων"

Έντονη ανησυχία για τη γωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους πανεπιστημιακοί. "Η ελεγκτική αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ απονέμεται σε αυτήν απευθείας από το Σύνταγμα". Τι αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Ο Παπαδημούλης "στέλνει" τον Ντογιάκο στο Ευρωκοινοβούλιο - Επιστολή στην Μέτσολα

Για τα ζητήματα δημοκρατίας που προκύπτουν από τη γνωμοδότηση το εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου σχετικά με την ΑΔΑΕ και τις υποκλοπές ενημέρωσε την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποκλοπές: Η χώρα έχει Σύνταγμα

Υποκλοπές: Η χώρα έχει Σύνταγμα

Δημοκρατικό τείχος απέναντι σε κυβέρνηση και εισαγγελία του Αρείου Πάγου που απειλεί με κάθειρξη την ΑΔΑΕ αν προχωρήσει στην διερεύνηση του σκανδάλου. Αποδομούν την γνωμάτευση Ντογιακου ο Ε.Βενιζέλος και άλλοι κορυφαίοι νομικοί.

Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας για Ντογιάκο: "Απειλείται ο πυρήνας του Κράτους Δικαίου"

Επίκληση στις παρεμβάσεις των καθηγητών Βενιζέλου, Παυλόπουλου, Σωτηρέλη, Καϊδατζή και Κοντιάδη από τον Αλέξη Τσίπρα για τη γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου. Η ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Ξανθόπουλος: "Καμιά γνωμοδότηση δεν θα καλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών"

"Οι ευθύνες των υπαιτίων και θα αποκαλυφθούν και θα αποδοθούν" επισημαίνει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Βενιζέλος "κατεδάφισε" τη γνωμοδότηση Ντογιάκου - Τι τον... συμβουλεύει

Ο Βενιζέλος "κατεδάφισε" τη γνωμοδότηση Ντογιάκου - Τι τον... συμβουλεύει

Ηχηρή παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ΑΔΑΕ και τις υποκλοπές. Οι αναφορές του για τη σχέση εισαγγελικών και ανεξάρτητων αρχών και το ερώτημα περί σεβασμού ή παραβίασης των εγγυήσεων του κράτους δικαίου.

Παραβιάζουν το σύνταγμα για να κουκουλώσουν το σκάνδαλο

Παραβιάζουν το σύνταγμα για να κουκουλώσουν το σκάνδαλο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχτηκε υποσχόμενος απαρέγκλιτο σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο. Θα περάσει στην Ιστορία ως αυτός που το σεβάστηκε λιγότερο από οποιονδήποτε προκάτοχό του από το 1974 και μετά.

Ισίδωρος Ντογιάκος

Η στάση δύο δικαστών: Ο θλιβερός Ντογιάκος και ο φωτεινός Ράμμος…

Η υπόθεση των υποκλοπών δείχνει δύο παράλληλες πορείες. Του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ορθώνει εμπόδια στη διερεύνησή της. Και του προέδρου της ΑΔΑΕ, ο οποίος προσπαθεί να ρίξει φως.

Ο Ντογιάκος έσβησε το (άπλετο) φως στις υποκλοπές

Ο Ντογιάκος έσβησε το (άπλετο) φως στις υποκλοπές

Πρόκληση για την δημοκρατία οι απειλές στην ΑΔΑΕ, προκειμένου να μην διερευνήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πυρά από τον νομικό κόσμο.

Ισίδωρος Ντογιάκος

Υποκλοπές: Θύελλα αντιδράσεων για το "πραξικόπημα Ντογιάκου"

Τις οργισμένες αντιδράσεις τόσο των κομμάτων, όσο και πολιτικών προσώπων, προκάλεσε η γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ. Για "κατάφορη παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος" κατηγορούν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ισίδωρος Ντογιάκος

Σκοτάδι στις υποκλοπές με γνωμοδότηση Ντογιάκου

Συσκότισης συνέχεια στο ζήτημα των υποκλοπών, με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να γνωμοδοτεί βασιζόμενος στον νόμο της κυβέρνησης που στερεί από την ΑΔΑΕ το δικαίωμα να ενημερώνει στόχους παρακολουθήσεων ή να απευθύνεται για αυτό τον λόγο σε τηλεφωνικούς παρόχους.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος

Politico: Το ρεπορτάζ για τις δηλώσεις Ντογιάκου και τις "μη κολακευτικές συγκρίσεις για την ελληνική δικαιοσύνη"

Οι επικριτικές δηλώσεις του Ισίδωρου Ντογιάκου για τη μερίδα ελληνικών ΜΜΕ "ταξίδεψαν" στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Το ρεπορτάζ του Politico και η αναφορά στο NEWS 24/7