Fortune 500: Οι αμερικανικοί κολοσσοί για το 2017

Fortune 500: Οι αμερικανικοί κολοσσοί για το 2017

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες στις ΗΠΑ. Δείτε το top 10 της ετήσιας λίστας Fortune 500

Στη δημοσιότητα δόθηκε η νέα λίστα του Fortune με τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες στις ΗΠΑ.

Ανακαλύψτε κι εσείς τις μεγαλύτερες εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτή είναι η χρυσή δεκάδα:

10. FORD MOTOR

 

Έσοδα (σε εκατομμύρια δολάρια): 151.800

Η Ford είχε τη δεύτερη καλύτερη χρονιά της ιστορίας της το 2016. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε εντυπωσιακά έσοδα και θετικές ταμειακές ροές, ενώ παρουσίασε 11 νέα μοντέλα. Παράλληλα, ανακοίνωσε την προσθήκη 13 νέων ηλεκτρικών μοντέλων μέσα στην επόμενη πενταετία, ενώ ενίσχυσε τις επενδύσεις της σε τεχνολογίες διασυνδεσιμότητας και κινητικότητας. Η Ford, όπως και η ανταγωνίστριά της, GM, επενδύει σε τεχνολογίες αυτονομίας – στόχος της είναι η παραγωγή ενός πλήρως αυτόνομου μοντέλου  μέχρι το 2021.

9. AT&T

 

Έσοδα (σε εκατομμύρια δολάρια): 163.786

Ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών βελτίωσε τα έσοδά του το 2016 και παρουσίασε ρευστό ύψους-ρεκόρ 39,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από λειτουργίες. Η εταιρεία επενδύει ασταμάτητα σε ασύρματο ίντερνετ, οπτικές ίνες και δίκτυα. Ξεκίνησε τη χρονιά ενσωματώνοντας την DirecTV, την οποία εξαγόρασε το 2015, και την έκλεισε ανακοινώνοντας μια ακόμα μεγαλύτερη συμφωνία για την εξαγορά της Time Warner.

8. GENERAL MOTORS

 

Έσοδα (σε εκατομμύρια δολάρια): 166.380

Η General Motors έκλεισε τη φετινή χρονιά με ισχυρά νούμερα πωλήσεων για την Cadillac (μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως από το 1986) και τη Chevrolet (μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ εδώ και μια δεκαετία). Η εταιρεία εκμεταλλεύεται την ανοδική πορεία της αγοράς αυτοκινήτου στις ΗΠΑ. Παράλληλα, συνεχίζει να εργάζεται για τη μετατροπή της υπηρεσίας διασύνδεσης οχημάτων OnStar σε πλήρη τεχνολογική πλατφόρμα. Όπως και οι ανταγωνιστές της, η GM προσπαθεί να συμπιέσει το κόστος παραγωγής, επενδύοντας παράλληλα σε υπηρεσίες και συμφωνίες που στόχο έχουν να αλλάξουν την εικόνα της βασικής επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας – από τα «αυτοκίνητα» στις «μεταφορές».

7. CVS HEALTH

CVS Health President and CEO Larry J. Merlo gives an interview on the floor of the New York Stock Exchange September 3, 2014. CVS has said they will stop selling all tobacco products. REUTERS/Brendan McDermid (UNITED STATES - Tags: BUSINESS HEALTH) - RTR44T18 REUTERS

 

Έσοδα (σε εκατομμύρια δολάρια): 177.526

Η CVS Health συνέχισε τον μετασχηματισμό της από φαρμακευτική εταιρεία σε εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης, καθώς η μετατόπιση της υγείας προς μια λογική «λιανικής πώλησης» συνεχίζεται στις ΗΠΑ. Η εταιρεία πέρασε όλη τη χρονιά ενσωματώνοντας την Omnicare, που εξαγόρασε το 2015, καθώς και τα φαρμακεία και τις κλινικές της Target. Παράλληλα, η εταιρεία εστιάζει στη διαχείριση του αυξανόμενου κόστους των φαρμάκων.

6. UNITEDHEALTH GROUP

 

Έσοδα (σε εκατομμύρια δολάρια): 184.840

Η UnitedHealth Group, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία υγείας στις ΗΠΑ, έχει εκφράσει τη βούληση να κινηθεί …μοναχικά. Μπορεί, βεβαίως, να το κάνει, έχοντας 130 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, και επενδύσεις σε διάφορους τομείς (όπως οι υπηρεσίες υγείας και η διανομή φαρμάκων).

Δείτε τις υπόλοιπες καταχωρήσεις της λίστας στο Fortunegreece

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα